Turkcell'den yüzmeye büyük destek - Yüzme

Turkcell'den yüzmeye büyük destek

Kazan'daki Dünya Yüzme Şampiyonası'nda Türk yüzücülerinin başarısı hedefleri daha da büyütte. Federasyonun en büyük destekçesi Turkcell, 2020 hedeflerini belirledi...

calendar 07 Ağustos 2015 15:41 | Son Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2015 15:09
Haber: Sporx.com
Turkcell'den yüzmeye büyük destek
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.

Paylaş:



SPORX ÖZEL -Rusya'nın Kazan şehrinde devam eden 2015 Dünya Yüzme Şampiyonası'nda yer alan Türk Milli Takımı, her geçen şampiyonada başarılarını katlayarak artırmaya devam ederken en büyük destekçisi Turkcell çıtayı daha da yükseltti...

Yüzmede "Phelps modeli" ile yeni bir dönemin startını veren Turkcell, 2020 hedefiyle yeni Phelps'ler yetiştirmeyi amaçlarken yüzme federasyonu ile Turkcell arasındaki işbirliğine dışardan da büyük övgü geldi.

FINA ASBAŞKANI DALE NEUBURGER:

Turkcell’in, Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde, Türkiye Yüzme Federasyonu işbirliği ile Türk yüzmesinin geliştirilmesine yönelik 2013 yılında hayata geçirilen projeyi Uluslararası Yüzme Federasyonu Asbaşkanı (FINA) Dale Neuburger, örnek proje gösterdi. Neuburger “Turkcell, sadece maddi anlamda destek vermiyor, teknolojisi ve kurduğu ekiple farklı bir sponsorluk anlayışı sergiliyor. Bu da Türk yüzmesinin hızlı ilerlemesine ve gelişmesine katkı sağlıyor” dedi.


Türkiye Yüzme Federasyonu’yla ilgili de konuşan Neuburger “Yeniliğe açık olması ve başarı için sabır göstermesi, Türk yüzmesinin geleceği için çok önemli, bu sayede ileriki dönemde başarılar gelmeye başlayacak” şeklinde konuştu.

2020 yılında 100 bin faal lisanslı yüzücüye ulaşmanın yanı sıra olimpiyatlarda madalya için yüzecek sporcuların yetiştirilmesini hedefleyen yeni projeyle ilgili görüşlerini dile getiren Dale Neuburger “Türkiye Yüzme Federasyonu ile çalışmak bizler için harika. TYF’nin yeniliğe açık ve uzun soluklu bir proje bilincine sahip olması Türk yüzmesinin geleceği için çok önemliydi. Projenin liderliğine sahip TYF ve destekçisi Turkcell’in işbirliği birçok sponsorluğa örnek olmalı. TYF’nin yol göstericiliğinin yanı sıra, Turkcell’in teknolojisini projeye dahil etmesi ortaya bambaşka bir çalışma çıkarıyor” şeklinde konuştu.
Projenin birden fazla ayağı olduğunu da vurgulayan Neuburger, “Lisanslı sporcu sayısının artması, yüzme eğitiminin küçük yaştan başlaması ve antrenör eğitimleri projenin en önemli ayakları olarak göze çarpıyor. Sadece sporcu yetiştirmek değil, sporcuları başarıya yönlendirecek antrenörler de yetiştirilmeli. Dünyaca ünlü antrenör Bob Bowman önderliğinde düzenlediğimiz ve düzenleyeceğimiz antrenörlük kursları ile de ilk adımları attık”dedi.

“SABIR ÇÖK ÖNEMLİ”
Olimpiyatlarda ve Dünya Şampiyonalarında başarının gelmesi için uzun yıllar yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Dale Neuburger, “Dünyanın en başarılı sporcularının yaş aralığı 22-26 olarak dikkat çekiyor. Bu da demektir ki başarıya ulaşmak için 10-12 yıl profesyonel olarak çalışmak gerekiyor. Bizim burada değiştirmek istediğimiz bakış açısı ve spor kültürü, kısa değil uzun vadede çalışarak uluslararası arenada başarılı olmak. Türkiye Yüzme Federasyonu’nun gösterdiği bu sabır ilerleyen yıllarda başarıyı gelenek haline getiren bir Türkiye yaratacak, bundan şüphemiz yok” dedi.

GALERİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ...


BALTİMORE'DAN OLİMPİYAT SPORCULARI ÇIKACAK
Dünyaca ünlü antrenör Bob Bowman’ın seçtiği Kaan Özcan, Nezir Karap, Samet Alkan ve Alpkan Örnek çalışmalarını Baltimore’da sürdürürken, Bowman’dan eğitim alan sporcularımız olimpiyatlara bir yıl kala Olimpiyat A Barajı’nı da geçmeye başladı. Tarihimizde hiç geçemediğimiz bu barajı Nezir Karap geçerek direkt olimpiyatlarda yüzme hakkı elde etti. Alpkan Örnek, Kaan Özcan ve Samet Alkan’ın da barajı geçmesi bekleniyor. 2016 yılı için olimpiyatta yüzme önemli olurken, projenin asıl hedefi 2020’de final yüzmek ve madalya kazanmak. Ayrıca milli takımın yıldız yüzücüsü ve dünya gençler rekortmeni Zeynep Güneş de Olimpiyat A barajını geçerek bir ilke daha imza attı.

28 MİLYONLUK YATIRIM
Turkcell, 2020 hedefiyle 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yüzmeye 14 Milyon TL destek vererek sürdürülebilir ve kalıcı başarı için yeni bir dönemi başlattı. Projenin toplam bütçesi bakanlığın da 14 Milyon TL’lik katkısıyla 28 Milyon TL’ye ulaştı.

TEZ KONUSU İŞBİRLİĞİ
Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdağan da Turkcell ile olan işbirliklerinin bir sporsorlukdan öte olduğunu belirterek, “Turkcell ile içine girdiğimiz işbirliği gerek süresi gerekse verilen desteğin şekli ve uygulamaya geçişi açısından üniversitelerde tez konusu olabilecek bir sponsorluk örneğidir. Başarılı sporcu yetiştirmek istiyorsak öncelikle başarılı antrenör yetiştirmemiz lazım. Antrenör seminerlerimiz yıl boyu devam ediyor zaten. Bunlar dışında 2 yıldır uluslararası seminerler düzenliyoruz. Turkcell ve Atos ile Türkiye’de örneği olmayan bir lisans ve sporcu takip programı hazırlıyor. Yakın zamanda Atos sayesinde yüzme ile ilgili çok önemli bilgiler elimizin altında olacak. Bu bize ciddi katkı sağlayacak. Eskiden Olimpiyatlar’da başarıdan bahsetmek söz konusu değildi. Dünya Şampiyonalarına orda olmuş olmak için katılırdık. Varsa yok Balkan Şampiyonaları idi. Şimdi Olimpiyat A barajları geçiyoruz, Dünya Şampiyonası’nda finale kalamayınca üzülüyoruz, gençlerimiz dünya rekorları kırıyor. Bu ilerleme değilse nedir? Artık Dünya Şampiyonaları’na masörümüzle, antrenörümüzle, sporcumuzla ve yöneticilerimizle tam bir sporcu ve teknik heyet kafilesiyle katılıyoruz. Büyük şampiyonalara katılım şeklimiz bile değişti” dedi.

YÜZMEYİ YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ
Turkcell Kurumsal İletişim Direktörü Filiz Karagül Tüzün, “Turkcell olarak Türk sporuna katkımızı birçok branşta sürdürüyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Yüzme Federasyonu ile başlattığımız proje ile yüzmeyi yaygınlaştırmak istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda; yüzme performans merkezleri, eğitim programları, yüzme günleri gibi bir dizi projeyi hayata geçirerek daha fazla insanın yüzdüğü bir ülke olma yolunda katkı sağlıyoruz. Ayrıca Olimpiyatlarda başarı elde edecek sporcuların yetişmesi için de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.Bu anlamda, Dünya Yüzme Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

TURKCELL'DEN YÜZMEYE MİCHAEL PHELP MODELİ
Turkcell, 2020 hedefiyle 2013 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde yüzme ve atletizme 28 Milyon TL destek vererek her iki branşta da sürdürülebilir ve kalıcı başarı için yeni bir dönemi başlattı.

Projenin toplam bütçesi bakanlığın da 28 Milyon TL’lik katkısıyla 56 Milyon TL’ye ulaştı.
Projenin başlaması ile birlikte Olimpiyat tarihinde en fazla madalya kazanan dünyaca ünlü efsane yüzücüsü Michael Phelps’in antrenörü Bob Bowman, ekibiyle birlikte milli takımların baş danışmanlığına getirildi.

İstanbul merkez olmak üzere Ankara, Bursa, Kayseri, Trabzon ve Adana’da Turkcell Yüzme Performans Merkezleri oluşturumdu.

 

HER GÜN EK 1 MİLYON TL! 5 saniyede doldurun, bu fırsatı kaçırmayın! <<<<<

YORUM YAZz
Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tümü
 Reklam