Taha Akgül: "Bütün rekorları kırmak istiyorum"

2016 Rio Olimpiyatları'nda Türkiye'ye tek altın madalyayı kazandıran milli güreşçi Taha Akgül, ağır sıklette rekorlar kırarak kariyerini tamamlamak istiyor.

Haber; AA
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Taha Akgül: 'Bütün rekorları kırmak istiyorum'
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
24 Ağustos 2016 11:27
2016 Rio Olimpiyatları'nda güreşte serbest stil 125 kiloda altın madalya kazanan Taha Akgül, ağır sıklette güreşin belirli bir yaşa kadar yapılabildiğini belirterek, "Bütün rekorları kırıp serbest güreş rekortmeni olmak istiyorum." dedi.

Dünya ve Avrupa şampiyonluğu kariyerine olimpiyat şampiyonluğunu da ekleyen Taha Akgül, AA muhabirine, Rio'da madalya koleksiyonunu genişlettiğini söyledi. 

Daha önce Avrupa ve dünya şampiyonalarında madalyalar kazandığını anlatan Taha, unvanını korumak için çok çalışması gerektiğini ve 2020 Tokyo Olimpiyatları'nda zirvede yer almak istediğini belirterek, "Güreş ağır sıklette 32-33 yaşına kadar zirvede yapılabilen bir spor. 26 yaşındayım önümde 5-6 sene zirvede olabileceğim yıllar var. İnşallah bütün rekorları kırıp serbest güreş rekortmeni olmak istiyorum." ifadelerini kullandı. 

Letonya'nın başkenti Riga'da martta düzenlenen Avrupa Şampiyonası öncesi sakatlık yaşadığını anımsatan Taha, sonrasında sakatlığını atlatarak kazanma inancıyla olimpiyatlara hazırlandığını dile getirdi.

Sakatlığına rağmen Avrupa Şampiyonası'nda güreştiğini hatırlatan Taha, şöyle konuştu:

"Sakatlığıma rağmen güreşten kopmadım. Katıldığım Avrupa Şampiyonası'nda yenildikten sonra bana 'büyüklerini dinlemiyor' eleştirileri yapıldı. Ben her şeye vatanım, milletim için, maddi anlamda hiçbir beklentimiz olmadan giriştim. Ben vazgeçmeyip çalışarak emeğimin karşılığını aldım. Eleştirilere cevabımı verdiğimi düşünüyorum. Sakatlığım süresince de çok çalıştım. Fizik tedaviye gittim, eve geldim bu süreci böyle değerlendirdim." 

"Olimpiyat şampiyonu olduğumu odaya gittiğimde anladım"

Güreşe 14 yıl önce Sivas'ta başlayan, İzmir'in ardından 2011 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Spor'a geçen Taha, olimpiyat şampiyonu olduğunda Türk bayrağının dışında bir şey düşünemediğini dile getirdi.

Taha, olimpiyatlarda psikolojik bir savaş yaşadıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Şampiyon olduğum andan odama gidene kadar bir şeyin farkında değilmişim. Odama gittiğimde anladım. Orada bir psikolojik savaş içindesiniz. Olimpiyat şampiyonluğuna, İstiklal Marşı'mız okunduğu, bayrağımızın en üste çıktığı an büyük bir savaşı kazanmışcasına sevindim." 

Sivas'ta miniklerde güreş yaparken başarısız olduğunu ve bir süre spora ara verdiğini ifade eden Taha, "Bugünden 6 sene öncesine kadar hiç madalyam yoktu. Bu 6 sene içerisinde kulübüme 4 Avrupa, 1 dünya ve Akdeniz Oyunları şampiyonluğu, son olarak olimpiyat şampiyonluğu kazandırdım." diye konuştu.

"Evliliğin önünde bir engel kalmadı" 

Taha Akgül, kariyerine bütün madalyaları eklediğini belirterek, artık evliliği düşündüğünü dile getirdi.

Milli güreşçi, "Olimpiyat şampiyonu olayım evleneceğim, diyordum. Allah'a şükür oldum. Önümde evlilikle ilgili bir engel kalmadı. Nasip olursa, kısmetimiz gelip bizi bulursa evliliği düşünüyorum. Ailem her zaman bana bırakır o konuda hiç karışmazlar." şeklinde konuştu. 

Anne ve babasının ilk kez yurt dışındaki bir organizasyonda yanında yer aldığını belirten Taha, "Teşekkürler Anne" kampanyası kapsamında Rio'ya götürülen ailesine sponsor olan firmaya teşekkür etti. 

Taha, ailesinin kendisiyle o deneyimi yaşadığı için çok mutlu olduğunu vurgulayarak, "Annem bana orada canlı canlı dua etti." ifadesini kullandı.  

"Annem şampiyon olacağıma inanıyordu." diyen Taha, şunları söyledi:

"Annem rüyasında görmüş, maçtan önce bana söyledi. Rüyamda gördüm gönlün rahat olsun, dedi. Annemin rüyası genelde çıkar. Rahmetli babaannem beni çok severdi. Annem babaannemi rüyasında görmüş. Onu rüyasında gördüğünde rüyası gerçekleşir. Oğlum yine babaanneni gördüm güzel olacak inşallah dedi." 

Katılacağı şampiyonalara göre ailesini de yanında götürebileceğini belirten Taha, "Gittiğim yerlerde annemle babamla ilgilenmem gerekiyor. O da maçıma konsantre olmamı engelliyor. Bu yüzden pek sıcak bakmıyorum ama olimpiyatlara, en büyük turnuvaya gelip o deneyimi, en büyük şampiyonluğu benimle yaşadılar. O yönden mutluyum. Onlar da çok mutlu oldular." diye konuştu. 

 
Tümü
 Reklam