Ramazan şeker Bayramı kaç gün 9 gün mü son dakika açıklaması geldi

Ramazan şeker Bayramı kaç gün 9 gün mü son dakika açıklaması geldi

Eğitim İş Genel Merkezi'nin Milli Eğitim Bakanlığı'na yaptığı başvuruda, öğretmenlerin 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda yapacakları seminer çalışmasının bayram sonrasında kalan ve ilgili yönetmelikte de belirtildiği üzere iki haftadan sonra ücret ödenmeyecek olan 28-29-30 Haziran'da idari izinli olması istendi. Milli Eğitim Bakanlığı'nın başvuruyu kabul etmesi durumunda öğretmenler, Ramazan Bayramı'nda 9 gün tatil yapabilecek.

calendar 08 Haziran 2017 15:27 | Son Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2017 15:38
Haber: Akşam
Ramazan şeker Bayramı kaç gün 9 gün mü son dakika açıklaması geldi
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.

Paylaş:



Eğitim İş, Ramazan Bayramı'ndan sonraki üç resmi iş gününde öğretmenlerin idari izinli sayılması için Milli Eğitim Bakanlığı'na başvurdu.Ramazan Bayramı 9 gün tatil olur mu? Eğitim-İş Sendikası, öğretmenler için Ramazan Bayramı tatilinin 9 günü çıkarılması istemiyle Milli Eğitim Bakanlığı'na başvuruda bulundu. Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık imzasıyla yapılan başvuruda, öğretmenlerin 12-16 Haziran döneminde kendi okullarında ilgili genel müdürlüklerin planlamaları, dönemin değerlendirilmesi ve müfredat eğitimi ana başlıklarıyla çalışmalar yapılacağı, diğer haftalarda ise istedikleri il ve ilçelerde katılmalarının mümkün olacağının açıklandığı hatırlatıldı. Mehmet Balık, bayram tatili için memleketlerine gidecek öğretmenlerin üç gün için geri dönmemeleri gerektiğini belirterek, birçok öğretmenin memleketinden uzak kentlerde görev yaptığını, ek ders ücreti de ödenmeyecek bu üç gün için ciddi ekonomik kayba uğrayacağını söyledi.

Ramazan Bayramı 9 gün olur mu bakanlığa başvuru gitti!

Eğitim İş Genel Başkanı Mehmet Balık imzasıyla yapılan başvuruda, öğretmenlerin 12-16 Haziran döneminde kendi okullarında ilgili genel müdürlüklerin planlamaları, dönemin değerlendirilmesi ve müfredat eğitimi ana başlıklarıyla çalışmalar yapılacağı, diğer haftalarda ise istedikleri il ve ilçelerde katılmalarının mümkün olacağının açıklandığı hatırlatıldı. Başvuruda öğretmenlerin mesleki çalışma dönemi olan haziran ve eylül dönemlerinde mevzuat gereği iki haftayla sınırlı olarak ücret aldıkları gerçeğinin de göz önüne alınması ve bir yıl boyunca yorulan öğretmenlerin mağduriyetine yol açılmaması istendi. Buna göre bayram sonrasına kalan 28-29-30 Haziran tarihlerinde öğretmenlerin idari izinli sayılmaları ve öğretmenlerin planlama yapabilmeleri için bir an önce resmi bir yazıyla bunun duyurulması talep edildi.


Mehmet Balık, bayram tatili için memleketlerine gidecek öğretmenlerin üç gün için geri dönmemeleri gerektiğini belirterek, birçok öğretmenin memleketinden uzak kentlerde görev yaptığını, ek ders ücreti de ödenmeyecek bu üç gün için ciddi ekonomik kayba uğrayacağını söyledi. Balık, bu üç günde öğretmenlerin idari izinli sayılması durumunda hem ekonomik kaybın önleneceği hem de öğretmenlerin yorucu bir eğitim-öğretim yılı sonunda bayram tatilini 9 gün yapma imkanına kavuşacaklarını kaydetti.

RAMAZAN BAYRAMI HANGİ GÜN?

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2017 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017'de, Ramazan ayı ise 27 Mayıs 2017'de başladı. Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk gelecek. Bu şekilde vatandaşlar, Cuma akşamı mesai bitimiyle birlikte çıkacakları tatillerini, 4 gün olarak gerçekleştirebilecek. 

BAYRAM TATİLİ

Ramazan'ın Başlangıcı 27 Mayıs 2017 Cumartesi 

Kadir Gecesi 21 Haziran 2017 Çarşamba 

Arefe 24 Haziran 2017 Cumartesi

Ramazan Bayramı 1. Gün 25 Haziran 2017 Pazar

Ramazan Bayramı 2. Gün26 Haziran 2017 Pazartesi

Ramazan Bayramı 3. Gün27 Haziran 2017 Salı 

RAMAZAN AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mek,n cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

"Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar"

Bu hadis-i şerif gösteriyor ki; Ramazan ayında iyi işler yapıp kötülüklerden sakınan mümine cennetin kapıları açılır cehennemin kapıları kapanır. Oruç sayesinde nefsine hakim olup şeytana uymadığı için de, şeytanın eli kolu bağlanmış ve etkisiz hale gelmiş olur.

İnsanın yaşadığı her an, onun için sonsuzluğa açılan bir zaman parçası olmaya namzettir. İdrak ettiğimiz bu Ramazan-ı şerifin, bu anı, içinde saklamadığını kim bilebilir! Ramazan Allah'ın rızasını kazanma kuşağıdır. Ramazanın her öğesi böyle bir kazancı sağlayıcı niteliktedir. Oruçlar, beş vakit namazlar, teravihler, dualar, zikir ve tespihler, iftarlar, sahurlar, fitreler, sadakalar hepsi de birer sevap makinesi gibi işlerler. Uygulayıcılarını ebedi nimet ve mutluluklara eriştirirler.

RAMAZAN BAYRAMI

Ramazan Bayramı İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan'ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanır. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arefedir.

Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısadır. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanır. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül eder.

2017'DE 113.5 GÜN TATİL VAR

Kurban Bayramı ise 1 Eylül Cuma, 2 Eylül Cumartesi, 3 Eylül Pazar ve 4 Eylül Pazartesi günleri kutlanacak. Kurban Bayramı'nın ikinci ve üçüncü günleri hafta sonuna denk geldiğinden çalışanlar için yine sadece 2 gün ekstra tatil var.
2017'de çalışanlar hafta sonları dahil 113.5 gün tatil yapacak. Bir başka deyişle 2016'ya göre 5 gün daha az tatil yapılacak.

RAMAZAN BAYRAMI HAKKINDA AYETLER

Şüphesiz, biz onu (Kuran) Kadir gecesinde indirdik. Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin! Kadir gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede, Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner. O gece, tan yerinin ağarmasına kadar bir esenliktir. (Kadir, 1-5 ) 

(O sayılı günler), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kuranın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutsun. Allah size kolaylık diler, zorluk dilemez. Bu da sayıyı tamamlamanız ve hidayete ulaştırmasına karşılık Allah yüceltmeniz ve şükretmeniz içindir. ( Bakara, 185)
 
Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir. Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır. ( Bakara, 184)
 
Ey iman edenler! Allah karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı. ( Bakara,183)

RAMAZAN BAYRAMI NEDİR?

Ramazan ayı, Kur'an-ı Kerim'in indiği aydır. Kur'an'da bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen "Kadir Gecesi" yine bu ay içinde kutlanır. Ayrıca İslam'ın temel ibadetlerinden olan oruç da bu ayda tutulur. Bu nedenle Ramazan ayı, Müslümanlar için en kutsal aydır ve ona "On Bir Ayın Sultanı" denilmiştir.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde camilerde bayram namazı kılınır. Bayram namazını yalnız erkekler kılar. Bayram namazından sonra ise hutbe okunur. Bayram boyunca müslümanlar eş, dost, akraba ziyaretleriyle birbirlerinin bayramını kutlarlar. Bu ziyaretler esnasında genellikle kolonya, tatlı ve şekerlemeler ikram edilir.

Bayramda bakımlı ve temiz olmak adettendir. Herkes en yeni kıyafetlerini giymeye çalışır. Ramazan bayramında çocuklara ailelerin bütçesi elverdiğince yeni kıyafetler alınır. Bazı büyükler ellerini öpen çocuklara hediye veya harçlık verirler. Çocuklar ufak gruplar halinde kapı kapı dolaşarak şekerleme toplarlar. Müslümanlar zekat görevini bu bayramda yerine getirirler.



İSLAM'DA RAMAZAN VE RAMAZAN BAYRAMI

Kur'an'ın ilk ayetlerinin vahyedildiği Kadir Gecesi bu ayın içindedir. Hangi gün olduğu bilinmemekle birlikte Ramazan ayının 27. gecesi Kadir Gecesi olarak kabul edilir.

YORUM YAZ
Yorum yazabilmek ve okuyabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.
Tümü
 Reklam