Sabah gazetesi yazarları, "Galatasaray yenildiği için Fenerbahçe'de bayram var. Sizce şampiyonluk yarışında kartlar yeniden dağıtılır mı?" sorusuna cevap aradı.
LEVENT TÜZEMEN: "G.Saray, 3 puan artı ikili averaj üstünlüğünü elinde bulunduruyor. Yani tüm ipler G.Saray'ın elinde, şampiyonluk otobüsünün direksiyonundaki Okan Buruk, yanlışlar yapsa da oturmaya devam ediyor. F.Bahçe'nin puan farkının azalmasına sevinmesini doğal karşılıyorum. G.Saray-Kasımpaşa maçında da berabere kaldığında puan farkı 4'tü... 6 puanlık fark suni. Çünkü F.Bahçe, Trabzon'la evinde oynayacak. Kazanmaya yakın."
LEVENT TÜZEMEN: "Objektif olarak baktığımda G.Saray ile F.Bahçe arasında 3 puanlık fark var. F.Bahçe kalan haftaların hepsini kazanmak zorunda. G.Saray bir maç kaybetme hakkına sahip. Ancak Buruk'un kendini toparlaması, sabit fikirlerden kurtulması gerekir. Yardımcılarından yeterince akıl aldığını düşünmüyorum."
LEVENT TÜZEMEN: "Beşiktaş maçında Kaan'ı sağ bek, sakat Yunus'un yerine Frankowski'yi hücum beki olarak kullanmayı akıl edemiyor. Son 2 şampiyonlukta asistleriyle büyük etkisi olan Mertens'e sırtını dönmesini doğru bulmuyorum. Morata ilk 11'de oynayacak diye kural yok. Bundan sonra G.Saray tüm maçlarını tek forvetle oynamalı."
ALİ GÜLTİKEN: "Beşiktaş'ın, G.Saray'ı mağlup etmesiyle birlikte tekrardan yeni bir heyecan süreci ortaya çıktı. G.Saray'ın haftaya bay geçtiği süreçte F.Bahçe kendi sahasında Trabzonspor maçını kazandığı anda puan farkı üçe düşecek. Bu da şampiyonluk yarışının heyecanını artıracaktır. G.Saray'ı baskı altına alabilecek bir durum ortaya çıkabilir. Şampiyonluk için yarış, bu dediklerimiz gerçekleşirse yeniden başlar."
ALİ GÜLTİKEN: "Skorlardan daha ziyade belirleyici olan şey, takımların bu süreçteki oyun gücü ve tempoları. Şu anda G.Saray'da oyun olarak geçmiş 2 yıldaki şampiyonluk performansını asla göremiyoruz. Özellikle önce üçlü savunmalı oyun sistemi, sonrasında da Alvaro Morata'dan 10 numara çıkarma düşüncesi G.Saray'da oyunu ve performansları da sıkıntıya sokuyor. G.Saray, dışarıda rakipleri ile mücadelesi bir yana kendi coşkulu, tempolu, Mertensli oyununa ihtiyaç duyuyor."
GÜRCAN BİLGİÇ: "Birbirlerini yenemediklerinde, Süper Lig'in falına bakarken Galatasaray'ın fikstüründeki zorlu karşılaşmaların altı çizildi. Özellikle deplasman maçlarında sert rakiplerle, ilk beş ile oynayacaklardı. Buradan çıkan sonuç; "Fenerbahçe kazanarak devam ederse, puan farkı kapanır" oldu. Maç fazlasıyla bir anda 10 puanlık farkın olması "psikolojik üstünlüğün" Galatasaray'a geçmesi olarak yorumlandı."