Haber Tarihi: 09 Eylül 2020 08:37 -
Güncelleme Tarihi:
09 Eylül 2020 08:37
İzmir Marşı sözleri, İzmir marşı dinle, paylaş
İzmir Marşı paylaşımları, İzmir Marşı özel sözleri İzmir resimli mesajlar, İzmir'in kurtuluşu konusunda güzel sözler ve Atatürk sözleri İzmir ile ilgili bulunabilecek detayları sizler için araştırdık. Her yıl saygıyla anılan ve bu şanlı olayın coşkusu her yıl daha da artarak anlam kazanıyor. Büyük kahramanlıkların yaşandığı o günlere yönelik araştırmalarda neler yaşandığı, 9 Eylül tarihinin İzmir için önemini ve dahasını haberimizde okuyabilirsiniz...
İzmir Marşı özellikle 9 Eylül gününde herkes tarafından takip edilerek söyleniyor, sözleri okunarak elden ele dolaşıyor. Türkiye tarihi için önemli günlerden biri olan 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu İzmir Marşı dinlemek ve paylaşmak için sosyal medya kullanılıyor. İzmir Marşı sözleri İzmir marşı kaç kıta, İzmir marşı detayları ile ilgili haberimize göz atabilirsiniz...
İZMİR MARŞI SÖZLERİ
İzmir'in dağlarında çiçekler açar Altın güneş orda sırmalar saçar Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa Adın yazılacak mücevher taşa
İzmir'in dağlarına bomba koydular Türk'ün sancağını öne koydular Şanlı zaferlerle düşmanı boğdular Kader böyle imiş ey garip ana Kanım feda olsun güzel vatana
İzmir'in dağlarında oturdum kaldım Şehit olanları deftere yazdım Öksüz yavruları bağrıma bastım Kader böyle imiş ey garip ana Kanım feda olsun güzel vatana
Peygamber kucağı şehitler yeri Çalındı borular haydi ileri Bozuldu çadırlar kalmayın geri Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa Adın yazılacak mücevher taşa
Türk oğluyum ben ölmek isterim Toprak diken olsa yatağım yerim Allah'ından utansın dönenler geri Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa Adın yazılacak mücevher taşa
İzmir Marşı'nın bestelenmiş iki kıtası İzmir'in dağlarında çiçekler açar Altın güneş orda sırmalar saçar Bozulmuş düşmanlar yel gibi kaçar Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa Adın yazılacak mücevher taşa
İzmir'in dağlarında oturdum kaldım Şehit olanları deftere yazdım Öksüz yavruları bağrıma bastım Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa Adın yazılacak mücevher taşa.
İZMİR MARŞI DİNLE, PAYLAŞ
İZMİR'İN KURTULUŞU DETAYLARI
İzmir ile ilgili sosyal medya paylaşımları sıklaştı. İzmir'in kurtuluşu resimli mesajlar, İzmir ile ilgili özlü sözler ve güzel sözler paylaşılıyor. İzmir'İn Kurtuluşu ile ilgili sosyal medya paylaşımları başlamış durumda. Kutlama mesajı atmak isteyen İzmir'in Kurtuluşu resimli mesaj yazarak aramalar yapıyor, İzmir'in Kurtuluşu anlamlı sözler diyerek belirtiliyor. Mustafa Kemal Paşa komutasındaki şanlı ordumuz düşmanı vatandan def ederek İzmir'i özgürlüğüne kavuşturdu, vatan topraklarına geri kattı. İzmir'in Kurtuluşu kutlanırken siz de kahramanlıklar dolu bu şanlı olayın nasıl geçerkleştirğini okuyabilirsiniz.
İzmir'in Kurtuluşu ile ilgili resimli mesajlar paylaşılıyor. Sosyal medyada büyük dikkat çeken paylaşımlarda İzmir'in Kurtuluşu resimli mesajlar ön planda. Ayrıca 9 Eylül İzmir anlamlı sözler, 9 Eylül Atatürk'ün sözleri de bulunuyor. Türk ordusu tarafından 26 Ağustos 1922'de başlatılan Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı'nın son safhası idi. Kesin sonuç beş gün içinde elde edildi; 30 Ağustos'ta Başkomutan Mustafa Kemal Paşa ordulara bir bildiri yayımlayarak "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir. İleri!" tarihi emrini verdi ve 2 Eylül'de Uşak'a girildi.
9 EYLÜL İZMİR'İN KURTULUŞU RESİMLİ MESAJLAR
İZMİR'İN KURTULUŞU SÖZLERİ, ANLAMLI İZMİR SÖZLERİ
9 Eylül Türk ulusunun bağımsızlığına bağlılığının belgelerinden sadece biri İzmirin işgalden kurtulduğu kutlu gün kutlu olsun.
Kan süzülür kefenler; Döner mi hiç gidenler? Size selam yollamış; Peygamberler, erenler! 9 Eylül İzmirin kurtuluşu kutlu olsun!
İşgal edildiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı başlatan; İşgalin bittiği gün, Kurtuluş Savaşı'nı bitiren dünyadaki tek şehir İzmir'dir. İzmir'imizin kurtuluşu kutlu olsun!
9 Eylül İzmirin kurtuluşu kutlu olsun! Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla anıyoruz. Rabbim işgal günlerini tekrar göstermesin.
Laikliğin yıkılmayan son kalenin simgesi olan güzel İzmir'imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yılı kutlu olsun.
Akdeniz Karadeniz; Ah Ege'de yüzseniz! Sakın deneme Yunan! Biz çılgın Türkleriz… İzmirin kurtuluşunun 97. Yılı kutlu olsun!
Atam gibi sadece zeybek oynarken diz çöker İzmir, bilirim. O yüzden gâvurdur kimilerinin gözünde… İyi ki doğdun İZMİR!
Gâvur değil de güzel olan, laik kalan, Atatürk kokan şehir, canım İzmir! Doğum günün kutlu olsun. Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa!
ATATÜRK'ÜN İZMİR SÖZLERİ
Bütün cihan işitsin ki efendiler, artık İzmir hiçbir kirli ayağın üzerine basamayacağı kutsal bir topraktır! 1925 (Atatürk'ün S.D.II, s.227)
Ben, bütün İzmir'i ve bütün İzmirlileri severim. Güzel İzmir'in temiz kalpli insanlarının da beni sevdiklerinden eminim. Yalnız bir tesadüf, beni Karşıyaka'ya daha fazla bağlamıştır. Karşıyakalılar, annem sizin bağrınızda, sizin topraklarınızda yatıyor. Karşıyakalılar, İzmir'i gördüğüm gün evvelâ Karşıyaka'yı ve orada da sizin Türk topraklarınızda yatan annemin mezarını gördüm! 1925 (Atatürk'ün S.D.II, s.227)
Egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur.
Ulusal egemenlik öyle bir nurdur ki, onun karşısında zincirler erir, taç ve tahtlar yanar, mahvolur.
İnsaf ve merhamet dilenmekle millet işleri görülemez; millet ve devletin şeref ve bağımsızlığı elde edilemez, insaf ve merhamet dilenmek gibi bir kural yoktur. Türk milleti ve Türkiye'nin çocukları, bunu bir an akıldan çıkarmamalıdır.
Bağımsızlık, uğruna ölmesini bilen toplumların hakkıdır.
Dünyada ve dünya milletleri arasında sükun, huzur ve iyi geçim olmazsa, bir millet kendisi için ne yaparsa yapsın, huzurdan mahrumdur.
Türkiye'nin güvenini amaç edinen, hiçbir başka ulusun aleyhinde olmayan bir barış yolu, her zaman bizim ilkemiz olacaktır. İzmir, kırk yüzyıllık bir ata yurdudur. İzmir, bu kadar derin bir tarihe sahip olmakla beraber coğrafî durumu sebebiyle ekonomik ve siyasî çok büyük bir öneme sahiptir. İşte bunun içindir ki, Türkiye'yi mahvetmek isteyen düşmanların, her şeyden evvel gözleri bu tarihî, bu önemli beldeye döner. Nitekim düşmanlarımız en evvel burasını işgal etmişler, ondan sonra daha doğuya ilerlemişlerdir. İzmir'in işgali, bütün milletin kalbinde derin bir yara oluşturmuştur. Herkes İzmir için feryat ediyordu. İzmir, halkın elemlerini, feryatlarını, kararlılık ve imanını ifade etmek için bir parola olmuştu. Çeşitli görüş noktalarından çok değerli olan İzmir, elbette düşmanların elinde bırakılamazdı ve nitekim bırakılmadı. 1923 (Atatürk'ün S.D.II, s.84)
9 EYLÜL'DE NE OLDU? İZMİR'İN KURTULUŞ OLAYI
İkinci Tümen'in öncülüğünü yapmakla görevlendirilen Dördüncü Alay Komutan Yardımcısı Yüzbaşı Şerafeddin Bey'in komutasında yaya olarak en önde giden sekiz er, Bornova'dan Halkapınar'a ilerleyişi sırasında Punta'daki Tuzakoğlu fabrikasına yaklaştıkları sırada fabrika pencerelerinden ani bir ateşe uğramıştır. Bu olayda 4 asker hayatını kaybetti ve hemen orada defnedildiler. İzmir'in kurtuluşu sırasında can veren askerlerin isimleri şöyledir: Akşehirli Bekiroğlu Mehmet, Antalyalı Ömer oğlu Hakkı (Sarıarslan), Nevşehirli Ahmet oğlu Seyit Mehmet ve Nevşehirli Ahmet oğlu Ahmet.
Konak'a ulaşmayı başaran Şerafettin Bey, Hükümet Konağı önünde göğsüne isabet eden mermilerle yaralanmıştı ancak Konağa girip balkona Türk bayrağını dikebildi. Hükümet Konağı'na bayrağın dikilmesinin hemen ardından Yüzbaşı Zeki komutasındaki süvari birliği Hükümet Konağı'nın hemen sağında yere alan ve günümüze ulaşmayan Sarıkışla'ya, Üsteğmen Arif ve takım komutanı Celal Bey ile Yedeksubay Besim Efendi'nin de Kadifekale'ye bayrağı çekmesi ile İzmir'in işgalden kurtuluşu ilan edilmiş oldu. Birinci Süvari Tümeni Komutanı Mürsel Paşa bir Fransız harp gemisi telsizi vasıtasıyla, İzmir'e girildiğini Ankara'ya bildirdi. Belkahve'den tarihi günü izleyen başkomutan Mustafa Kemal Paşa, yanında Fevzi ve İsmet paşalar olduğu halde, 10 Eylül sabahı İzmir'e girdi ve Fahrettin Paşa ile buluşarak doğruca Hükümet Konağı'na gitti. Konağın balkonundan, başarıyı millete mal eden kısa bir konuşma yaptı.
Mustafa Kemal Paşa'nın ordulara 1 Eylül'de verdiği tarihi emirle başlayan ve, 18 Eylül 1922 tarihine kadar yapılan Takip Harekâtı ile bütün Batı Anadolu'daki Yunan askerleri Türk sınırları dışına çıkarılmıştır. Takip harekatının başarı ile sonuçlanması sayesinde İzmit bölgesinden İstanbul Boğazı'na, Balıkesir bölgesinden Çanakkale Boğazı'na kadar Türk ordusu için hayati önem taşıyan diğer stratejik hedefler de İtilaf Devletlerinin işgalinden, olaysız olarak ve barış yoluyla kurtarılmıştır. Türk Ordusunun kazandığı bu zafer, Mudanya Ateşkes Antlaşması'na giden süreci başlatmış; Türkiye, Mudanya Ateşkes Antlaşması'ndan sonra 24 Temmuz 1923'te Lozan Barış Antlaşması'nı imzalayarak bağımsızlığını kazanmıştır.
Yürüyüş güzergâhı Basmane Karakolundan başlayıp Çankaya Katlı Otoparkından sonra Kültürpark Lozan Kapısında son bulacaktır. (Sosyal mesafe kuralları gereğince İzmir Büyükşehir Belediyesi personeli tarafından 350 metre Türk Bayrağı taşınması planlanmaktadır.)
10.30 Çelenk Sunumu Yer: Cumhuriyet Meydanı
- Valilik, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı çelenklerinin sunumu
- Saygı Duruşu, İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların asker ve izci öğrenciler tarafından göndere çekilmesi
- Telgrafların Arzı
- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Tunç Soyer'in Konuşması
AYRICA TÜRK YILDIZLARI VE SOLO TÜRK TARAFINDAN SELAMLAMA UÇUŞU YAPILACAKTIR.
11:15 Bayrak Töreni Yer: Valilik Önü
İzmir Valisi, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Hükümet Konağı önünde yerlerini aldıktan sonra Ege Ordusu ve Garnizon Komutanlığınca görevlendirilen askerlerin tarihi valilik binası balkonuna bayrak çekimi.
Şanlı Bayrağımızın İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekilmesi.
Ayrıca TESUD (Türkiye Emekli Subaylar Derneği) tarafından Sayın Valimize bayrak verilmesi