İkinci dönem okulların açılmama iddiası nedeniyle ikinci dönem okullar açılacak mı? sorguları yapılıyor. MEB son dakika açıklaması takip edilirken öğrenciler ve veliler harekete geçti. Koronavirüs salgını döneminde okulların online eğitime geçmesi ve güncel durumda da JN1 varyantlarındaki artış nedeniyle söz konusu iddia ile ilgili araştırmalar hız kazandı. Okullar 2. dönem açılacak mı? Detaylar haberimizde...
İKİNCİ DÖNEM OKULLAR AÇILACAK MI?
19 Ocak Cuma günü karnelerin alınmasıyla birlikte 15 tatil başlayacak. 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dönemini tamamlamak üzere olan öğrenciler ikinci dönem okulların açılmama iddialarını duyunca son dakika MEB açıklamaları takip edilmeye başladı.
Ancak söz konusu iddiaların doğru olmadığı teyit edildi. Milli Eğitim Bakanlığının konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklaması bulunmuyor. Mevcut düzene göre ikinci dönem okullar dönem başında belirlenen takvime göre açılacak. Bununla birlikte, güncellenen herhangi bir karar olması durumunda ise gelişmeleri haberimizin içerisinden takip edebilirsiniz.
JN1 VARYANTI NEDİR?
JN1 varyantı, Omicron XBB.1.5 varyantından ayıran 30'dan fazla mutasyona sahiptir. BA.2.86'dan türeyen ve pirolaya nazaran fazladan bir mutasyona sahiptir. JN.1 varyantı insan hücrelerine tutunmasına neden olduğu için SARS-CoV-2'nin insanlara bulaşmasında önemli bir rol oynar. Yeni bir Covid-19 mutasyon olarak kabul edilen JN1 varyantı belirtileri ateş, öksürük, burun akıntısı, boğaz ağrısı, vücut, kas ve baş ağrısı yanı sıra yorgunluk olarak biliniyor.
İKİNCİ DÖNEM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?
Yeni eğitim öğretim yılı yarıyıl tatili, 22 Ocak Pazartesi günü başlayacak, 2 Şubat Cuma günü tamamlanacak.
İkinci dönem, 5 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 14 Haziran Cuma günü sona erecek. İkinci dönem ara tatili ise 8 Nisan-12 Nisan arasında yapılacak.
2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül'de başlayacak.
SINIFTA KALMA GERİ GELDİ
Bakanlık, bu yıl eğitim-öğretim süreçlerinde bir dizi değişikliğe gitti.
Mevzuat düzenlemeleriyle liselerde devamsızlık koşulları yeniden düzenlendi, sınıf tekrarı yeniden uygulamaya konuldu ve açık öğretime geçişler zorlaştırıldı.
Bu kapsamda açık liselere, sadece istisnai durumda olan öğrencilerin kayıtları yapıldı.
Ayrıca liselerde öğrencilerin 50 ortalamayla sınıf geçebilmesine yönelik uygulamaya son verildi. Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanların doğrudan bir üst sınıfa geçme kararı alındı.
Liselerde artık devamsızlık affı da yapılmayacak. Özürsüz olarak yapılan her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat fazla sosyal sorumluluk çalışması yapacak.
Haber ile daha fazlasına ulaşın: