Haber Tarihi: 21 Kasım 2017 03:30 - Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2017 03:30

Hava durumu bugün nasıl? İstanbul hava durumu 21 Kasım Salı

21 Kasım Salı için İstanbul hava durumuna haberimizden ulaşabilirsiniz. 21 Kasım Salı İstanbul'da hava kaç derece olacak ve yağış sürecek mi? İşte tüm merak edilenlerin yantlarıyla sizlerleyiz.

Hava durumu bugün nasıl? İstanbul hava durumu 21 Kasım Salı
Abone Ol
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 21 Kasım Salı günü için İstanbul hava durumunu resmen açıkladı. İşe, okula veya özel işleri için dışarı çıkacak olan vatandaşlara 21 Kasım Salı için önemli uyarılar yapıldı. Vatandaşlar, bugün de yağış var mı diye Google'da araştırmaya başladı. İşte tüm detaylar... 21 KASIM SALI İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN



İSTANBUL'DA BUGÜN YAĞMUR YAĞACAK MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülke genelinde beklenen soğuk hava dalgasına karşı vatandaşları uyardı. Mühendis Hüseyin Öztel, bugün ve yarın için şu uyarılarda bulundu: "İstanbul'da hava 7-8 derece birden soğuyacak. Sağanak yağış bekliyoruz. Kuvvetli yağmur İstanbul'u olumsuz etkileyecek. Yağış bütün Marmara, Ege, İç Anadolu, Akdeniz hatta Güneydoğu Anadolu'da görülecek. Yapılan son değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Bayburt ve Gümüşhane çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Göller yöresi ve Doğu Anadolu'da yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların; Antalya'nın doğu ilçelerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2), Marmara, Kıyı Eğe, Batı Karadeniz'in batısı, Antalya, Adana, Hatay, Osmaniye, Mersin, Konya, Karaman, Kırşehir, Kırıkkale, Çorum, Hakkari ve Bitlis'te kuvvetli olması bekleniyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL?

Marmara'nın güneyinde bursa çevrelerinde karla karışık, yağmur şeklinde zayıf yağışlar bekleniyor. Ege'nin iç kesimlerinde de kar yağışları olacak. Afyon dolaylarında son günlerin en düşük değerlerinde, rüzgar bodrum çevrelerinde karayelden kuvvetli esiyor. Akdeniz'de kuvvetli sağanaklar var. Bölgenin orta ve doğu kesimlerinde hem doluya, hem de su baskınlarına dikkat! İç Anadolu Bölgesinde ise yağışlar karla karışık yağmura, hatta yükseklerde kara dönüşüyor. Yağışlar ise kuvvetli, Konya-Kayseri-Sivas dolaylarında daha etkili olacak. Karadeniz'in orta ve doğu kesimlerinde kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Batısında Bolu çevrelerinde ise kar var, kuvvetli bir kar yağışı hayatı etkileyebilir. Doğu Anadolu Bölgesinde de kuvvetli yağışlar var, su baskınlarına dikkat! Bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinde yağışlar karla karışık yağmura dönüyor, çarşamba ise direk kar şeklini alacak. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde de kuvvetli gök gürültülü sağanak yağışlar var, su baskınları ve yıldırımlara dikkat!

Meteoroloji Nedir?
Meteoroloji; kısaca atmosfer bilimidir. Yunanca "meteoron" kelimesinden adını almıştır ve gökyüzünde olan olaylar anlamına gelmektedir. Eski yunanlılar bulutları, rüzgarları ve yağmuru anlamak ve birbirleriyle ilişkilerini tespit etmek için rasat yapmışlardır. Onlar için hava durumu önemliydi, çünkü hava çiftçilerin ürün yetiştirmesini, denizcileri ve denizde seyahat edenleri etkiliyordu. Bugün çevremizde, atmosferdeki değişim ve olaylardan dolayı bizleri etkileyen daha ciddi ve önemli hava olayları vardır. Gezegenimizdeki atmosferin davranışları ve etkisi gibi, zor ve karmaşık konulara çözüm bulmalıyız.

Eski Bir Bilim Dalı

Aristo'nun meteorolojinin babası olduğuna inanılmaktadır. Aristo "meteorologica" adlı eserini M.Ö. 340 yılında yazmıştır. Aristo'nun yağmur, dolu fırtınası ve bazı hava parametrelerine ait görüşlerinin bir kısmı doğru, çoğu ise yanlıştır. Bu zamandaki diğer düşünürler gibi Aristo da mantık ve sebep yoluyla doğruya ulaşacağına inanıyor ve dünyadaki doğal olayları anlamak için rasat yapılmasına ihtiyaç olmadığını düşünüyordu.

Yüzyıllarca sonra, modern bilimin ilk yıllarında, bilim adamı olarak bilinen doğa filozofları, doğayı gerçekten anlamanın yalnızca spekülasyon ve mantıksal tartışmalarla olamayacağını farketmişlerdir. Dünyadaki olayları anlamak için, bunları ölçmek, kaydetmek ve analiz etmek gerekir. Ancak, hava parametrelerinden rüzgar yönü ve yağış miktarını ölçebilmek bile uzun zaman almıştır. Termometrenin icadı M.S. 1600'lü yıllarda, atmosfer basıncını ölçen barometrenin keşfi ise bundan birkaç yıl sonra olmuştur. Sonraki gelen 200 yılda, nem ve rüzgar hızı ve atmosferdeki diğer önemli parametreleri ölçmek için meteorolojik aletler geliştirilmiştir. Bilim adamları bu sistemleri kullanarak iklim olarak bilinen uzun dönemli değişimleri kaydetmişlerdir. Bununla birlikte, fırtına, harekeyn, tornedo ve diğer atmosferik olayların günden güne değişen davranışlarını anlayamamışlardır.

Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER

yukarı ok