Galatasaray'ın Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettiği derbi sonrası sosyal medya paylaşımları gündem olmuştu. SABAH Spor'un yazarları bu yaşananları değerlendirdi.
LEVENT TÜZEMEN: "Galatasaray'ın paylaşımına Beşiktaş'ın tepki göstermesini doğal karşılıyorum. Ama aynı Beşiktaş yönetimi keşke hassasiyetini Galatasaray'ın kurucu başkanı Ali Sami Yen'e yönelik galiz küfürlere de gösterseydi. Hasan Arat'ın başkan olmasından sonra Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında çok ciddi bir bağ oluştu. Çünkü Arat, Koç ailesine yakın bir isim. Seçim öncesi Adalı'ya karşı Rahmi Bey, Hasan Arat'ı destekledi. Sayın Arat başkan seçildikten sonra da Sayın Rahmi Koç, bir nezaket ziyaretinde bulunup, "Kulübün senin gibi başkanlara ihtiyacı var" dedi. Yeni sezonda Beşiktaş'ın göğüs reklamı Beko olacak. Kamuoyunda Hasan Arat döneminde Fenerbahçe ve Beşiktaş arasındaki ilişkilerin etle tırnak gibi olduğu görüşü hakim. Büyük kulüpler mesajlarını verirken dikkatli olmalı. Beğendiğim bir söz şöyle der; "Kendine yapılmasını istemediğin şeyleri başkalarına da yapmayacaksın."
GÜRCAN BİLGİÇ: "Öncelikle Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk'ün açıklamalarına katılmıyorum. Paylaşımlarıyla ilgili tribünlerin yaptığı tezahüratı örnek gösteriyor ki bu yıllardır yapılıyor. Taraftarlar kendi aralarında bu tip 'saygısızlıklar' yaparlar. Bu onları bağlar. Ama kurumlar 'resmi' dediğimiz hesaplarda daha dikkatli, kapsayıcı olmalı, incitici olmamalı. Çünkü bir camiayı temsil ediyorlar. Bireysel değiller. 100 yılı aşan geçmişleri var. Bugün tüneğe kondurarak dalga geçtikleri takımla, geçmişte işbirliği yaptılar veya birlikte başardılar. Bu kalıntıların geleceği şekillendirdiğini de görüyoruz. 3-5 yıl sonra bu paylaşımlar üstünden 'rövanş' kültürü gelişecek. Diğeri daha sertini yapmak isteyecek. En doğrusu, başkasının acısından sevinç üretmemek. Kendi mutluluğunu paylaş, yoluna git."
ALİ GÜLTİKEN: "Sosyal medyanın gelişmesiyle beraber herkesin her şey hakkında yorum yapabildiği bir alan ortaya çıktı. Böyle bir alanı çok büyük toplumsal kitleleri arkasına alan kulüplerin daha dikkatli kullanması gerekir. Burada ergen kafasıyla hareket ettiğinizde işler, kimsenin arzu etmediği noktalara gidebilir. Kulüplerimiz rakip oldukları kadar ligin aynı zamanda değer ortağı olduklarının farkına bir türlü varamıyorlar. Rakibini sürekli aşağıya çekmek, onu itibarsızlaştırmak aslında beraberinde kendini de itibarsızlaştırmak ve değersizleştirmek anlamına geliyor. Derbi sonrasındaki olay tamamen bu pencereden değerlendirilmeli. Bunu böyle yapmak ne Beşiktaş'ı değersizleştirir ne de o seviyeye getirir. Türkiye'nin kulüpleşmesinin ilk adımını atmış, futbolun amiral gemisi olan bir camiaya bunu yakıştırmaya çalışmak ancak yapanların seviyesini gösterir."
FATİH DOĞAN: "Türk futbolu tam anlamıyla yangın yeri. Sosyal medyanın da gazıyla beraber bu yangının üzerine iyice benzin dökülüyor. Özellikle genç taraftarın ateşini söndürmek için maalesef kulüpler, başkanlar, yöneticiler, Türk futbolunu ateşin içine itmekten geri durmuyorlar. Kulüpler Birliği gibi toplantılara da yüzlerine maske takıp oturuyorlar. En küçük çıkar çatışmasında gerçek yüzlerini gösteriyorlar. Kimse darılmasın ama acı tablo var ve bu durum kötüye gidiyor. Akıl, mantık, empati, adil oyun ve hakkaniyetli sonuç maalesef bu ortam ve anlayış yüzünden 'kazan da nasıl kazanırsan kazan' gibi hastalıklı yaklaşıma dönüştü. Bunun önüne geçecek gerçek spor adamları ya azaldı ya da seslerini çıkarmaz oldular."