Geri
İleri  

Yıldızlar Hall of Fame konuşmasında neler söyledi?

Naismith Basketbol Hall of Fame'inin yeni üyeleri Allen Iverson, Shaquille O'Neal ve Yao Ming, geçtiğimiz Cuma gecesi duygularını dile getiren konuşmalar yaptılar.

Naismith Basketbol Hall of Fame'inin yeni üyeleri Allen Iverson, Shaquille O'Neal ve Yao Ming, geçtiğimiz Cuma gecesi duygularını dile getiren konuşmalar yaptılar.

31 dakika konuşan Iverson, Sixers koçundan idolü Michael Jordan'a, rap şarkıcılarından Philadelphia'daki hayranlarına kadar herkesten bahsetti.

İşte A.I.'ın konuşmasının bir bölümü:

"Larry Brown'ı dinlemeye ve yapıcı eleştiriyi kabul etmeye başladıktan sonra, ne kadar büyük bir koç olduğunu gördüm... İşte o zaman MVP oldum."

"Ben Mike gibi (MJ) olmak istiyordum. Ona karşı oynadığım ilk maçı hatırlıyorum. Sahaya girdim ve ona baktım. Ve, hayatımda ilk defa bir insan bana bu kadar gerçek gözükmemişti. Anlatabiliyor muyum? Yani resmen aurasını gördüm. Sanki parlıyor gibiydi. 'Abi, Michael orada.' diyordum. Ona bakmadan duramıyordum. Ayakkabılarına baktım, Jordan'ları da giyiyordu! Benim Mike'ım, idolüm, kahramanım."

"Kariyerime fon müziği oldukları için Biggie Smalls'a, Jadakiss'e, Tupac'a ve Michael Jackson'a teşekkür etmek istiyorum."

"Philadelphia'daki hayranlarım ile ilişkim başka hiçbir şey ile aynı değil. Yıllar boyu süren desteğinize teşekkür ederim. Desteği hiç bırakmadınız, gerçek hayranların yapması gerektiği gibi desteğe devam ettiniz."


Bir diğer isim Shaquille O'Neal, konuşmasında yer yer ciddileşse de, yine kendisinden beklendiği gibi genelini komik ve akıcı kıldı.

İşte Shaq'ın söylediklerinden birkaç bölüm:

"Eğer babamı tanıyorsam, öbür tarafta Wilt (Chamberlain) ile oğlunun en iyi pivot olduğunu tartışıyordur."

"Kobe Bryant, beni iten ve üç şampiyonluk üstüste kazanmama yardım eden adam. Aynı zamanda beni takımdan da itip Miami'ye takas olmama yardım etmişti."

"Yıllarca Yao'yla konuşmamıştım. Dil konusunda sıkıntı yaşarız diye düşünmüştüm. Bir maçta üzerimden Hakeem Olajuwon fadeaway'i attı. 'Hey, Yao, iyi hareket.' dedim. 'Sağol kardeşim.' dedi. 'Sen İngilizce biliyor muydun?' dedim, 'Shaq, benle hiç konuşmuyorsun. Tabii ki İngilizce biliyorum."


Yao Ming ise açılışta Iverson'ın ünlü 'practice' anına gönderme yaparak girişini yapmış oldu.

"Bu gece ilk sırada konuşacağımı duyduğumda, birileri bir hata yaptı zannettim. Bu yerin büyük Allen Iverson'a ait olduğunu düşünüyorum. Niye biliyor musunuz? Çünkü ondan daha çok antrenmana (practice) ihtiyacım var."

Shaq ve A.I.'a nazaran daha kısa kalan Yao, (15 dakika kadar) Rockets hayranlarına sakatlıklarına rağmen kendisini desteklemeye devam ettikleri için teşekkür etti.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator