Geri
İleri  

Wiggins'in ikinci yıl tökezlemesi

|| Son güncelleme

Minnesota Timberwolves'un etkili ismi Andrew Wiggins, ikinci senesinde ufak bir duraklama yaşıyor.

SPORXNBATimberwolves guard/forveti Andrew Wiggins geçtiğimiz sezon Yılın Çaylağı ödülünü kolayca almıştı, lakin ikinci yıl oyuncusu olarak gelişimine eşit seviyede denilemez.

Wiggins ikinci NBA sezonunda serbest atış çizgisine daha kolay gelmeye başladı, ama bu durum tümden etkinliğini biraz düşürdü. Üç sayı çizgisinin gerisinden %31 gibi bir yüzdeyle oynamasına rağmen (düşük) Wiggins genel olarak gelişme gösteren bir oyuncu olduğunu gösterdi.

Bu zamandan beri, bir şekilde Wiggins'in serbest atış oranı düştü. Şu anda .438 oranında duruyor, bu da her basket başına .438 serbest atış demek oluyor.

Serbest atış oranında düşme olmasının sebebi ise Wiggins'in geçen seneye oranla orta mesafeden daha çok şut atması - basket denemelerinin %24.1'i çembere 5 metre uzaklıktan üçlük çigisi arasındaki mesafeden, geçen sene bu oran %22.5'ti.

DAHA ÇOK TOP KULLANIYOR

Wiggins'in geçen sezona oranla numaraları şu şekilde:

'Kullanma oranı' dışında bütün kategorileri düşüşte olan Wiggins'in, top kaybı oranı numarasının daha iyi olmasının sebebi ise pas vermeye çok yatkın olmaması ve orta mesafe şutlarından dolayı çembere çok girmemesinden dolayı oluyor.

Wiggins bu sezon üçlük çizgisinin gerisinden %24.3, serbest atış çizgisinden de %73.9 ile ortalama tutturuyor.

Henüz 20 yaşında olması ve geçtiğimiz sezona oranla aslında daha iyi bir oyun ortaya koyması, Wiggins'in istatistik kağıdında gözükmeyen özelliklerinin üzerinde de uğraşması gerektiğini de gösteriyor. Böylece daha başarılı bir oyuncu olacaktır.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator