Geri
İleri  

TOGG satılıyor mu?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan Togg, Çinli otomotiv devi Chery'e satılıyor iddiası yine gündemde. Bursa milletvekilleri Bursada Bugün'e yaptığı açıklamalarla satış konusuna dair bilgilendirmede bulundu. Peki, TOGG satılıyor mu?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde bulunan Togg; Çinli otomotiv devi Chery'e satışı ile gündemde.

mavikocaeli'de yer alan habere göre; satın alımın gerçekleşmesinin ardından Chery, Türkiye de hem kendi markasını hem de Togg'un üretimini gerçekleştirecek.

"DOĞRU BİR ŞEY YAPILMADI ORADA"

CHP Bursa Milletvekili Hasan Öztürk Togg satışı konusuna dair, "Biz şuna karşı değiliz, Togg'un Türkiye'de olması ve teknolojik bir şeye yatırım yapmak önemli. Ancak önce teknolojiyi kendi ülkemizde geliştirebilme yeteneğine sahip olmak lazım. BYD'yi Türkiye'ye getirdiler ama keşke BYD'yi Togg'a yatırım yapmadan önce getirseydik. BYD'den bir şeyler öğrenseydik ve Togg'u yapsaydık. Biz Togg'un tamponu, kaportasını, aynasını, farını, mekanik aksamını yapabiliriz ama elektronik aksamlarını yapma yeteneklerini öğrenmedik. Dolayısıyla Togg, kapasitesinin yüzde onuyla çalışıyordu ve sürekli zarar ediyordu zaten. Dünyaya satılmıyor Togg, sadece Türkiye'de satılıyor. Sadece Türkiye'de satılan bir otomobilin başarılı olması imkansız çünkü dünya ile yarışıyoruz. Nitekim beklenen sonuç bu maalesef. Burada şu önemli; o kadar çok destek verildi ki Togg'un yatırımcılarına; arazilerin bedava verildiği, örtülü ödeneklerden kaynaklar aktarıldığı gibi... Yani bu milletin parasıyla bir şey yapıldı dolayısıyla devletin markasıymış gibi Togg'a sahip çıkıldı. Aslında o da bir girişim grubunun ortaklığıyla yapılan özel yatırım sonuçta. Milletin kaynaklarından aktarılan para muhakkak millete geri ödenmeli. Satılması beklenen bir sonuç çünkü doğru bir şey yapılmadı orada" dedi.

"TOGG'UN YAPACAĞI DAHA ÇOK İŞ VAR"

AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ise konuya dair, "Nereden çıkartılıyor bu gündem onu bilmiyorum. Öyle bir şey gündem de yok. Neticede Togg yarım kalan bir hikayenin tamamlanması meselesiydi. Ve orada da sağ olsunlar beş babayiğit bir araya geldi ve bu güçler birleşince birçok insanın hayal edemediği bu proje hayata geçmiş oldu. Togg üretimine devam ediyor. Yeni modeller üzerine çalışmalar devam ediyor. Sedan modeli 2025'in başlarında çıkacak. Dolayısıyla Togg'un yapacağı daha çok iş var" ifadelerinde bulundu.

✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator