Geri
İleri  

Şampiyonlar Kupası Fenerbahçe'nin

|| Son güncelleme

Voleybolda Fenerbahçe Medicana, Eczacıbaşı Dynavit'i 3-1 mağlup ederek 2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nın sahibi oldu.

2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nda Eczacıbaşı Dynavit'i 25-23, 22-25, 25-17 ve 25-18 setlerle 3-1 yenen Fenerbahçe Medicana şampiyon oldu. Sarı-lacivertliler, organizasyonda 5'inci kez mutlu sona ulaştı.

Geçen sezonun Sultanlar Ligi şampiyonu Fenerbahçe Medicana ile 2024 AXA Sigorta Kupa Voley finalisti Eczacıbaşı Dynavit, TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu'nda karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk seti çekişmeli bir oyuna sahne oldu. İlk sette Aslı Kalaç ve Melissa Vargas ile etkili olan sarı-lacivertliler üstün bir oyun ortaya koydu. Eczacıbaşı'nda Tijana Boskovic'in 10 sayısına rağmen Fenerbahçe birinci seti 25-23 önde bitirdi ve 1-0 öne geçti.

İkinci sette Eczacıbaşı Dynavit, oyun üstünlüğünü set boyu korumayı başardı. Tijana Boskovic'in liderliğinde seti 25-22 kazanan turuncu-beyazlılar, karşılaşmada durumu 1-1'e getirdi.

Üçüncü set dengeli bir oyunla başladı. Bu sette Vasileva ve Vargas'ın oyuna ağırlığını koymasıyla üstünlüğü eline alan Fenerbahçe Medicana, üçüncü seti 25-17 önde bitirdi ve skoru 2-1 yaptı.

Dördüncü sete de Fenerbahçe Medicana iyi başladı. Sarı-lacivertliler, setin başında skoru 7-3 getirirken Eczacıbaşı Dynavit, mola aldı. Molanın ardından sarı-lacivertliler bir ara farkı 5 sayıya çıkardı: 8-3. Hande Baladın'ın oyuna ağırlığını koymasıyla 8-3'lük seri yakalayan turuncu-beyazlılar, maça dengeyi (11-11) getirdi ve Fenerbahçe'ye mola aldırdı. Molanın ardından Vargas ile oyunda üstünlüğünü yeniden ele alan Fenerbahçe Medicana, seti 25-18 maçı da 3-1 kazarak şampiyon oldu.

KUPA 5'İNCİ KEZ FENERBAHÇE'NİN

Daha önce 2009, 2010, 2015 ve 2022'de şampiyonluğu elde eden sarı-lacivertliler, 2 yıl aranın ardından yeniden kupaya uzandı.

Toplamda 5'inci kez kupayı kazanan sarı-lacivertliler, elde edilen zaferle organizasyonda 5'er kez ile en çok şampiyonluğa ulaşan 3 ekipten biri oldu. 2009'dan bu yana gerçekleştirilen ve bu yıl 14'üncüsü düzenlenen organizasyonda Eczacıbaşı Dynavit, VakıfBank ve Fenerbahçe Medicana'nın 5'er şampiyonluğu bulunuyor.

EN DEĞERLİ OYUNCU ÖDÜLÜ MELISSA VARGAS'IN

2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nda Eczacıbaşı Dynavit'i 3-1 yenen Fenerbahçe Medicana şampiyon olurken maçta "En Değerli Oyuncu" sarı-lacivertli takımın milli voleybolcusu Melissa Vargas seçildi.

Etkili oyunuyla kupanın kazanılmasında başrol oynayan Vargas, ödülünü Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'dan aldı.

ŞAMPİYON FENERBAHÇE KUPASINA KAVUŞTU

2024 Kadınlar AXA Sigorta Şampiyonlar Kupası'nda Eczacıbaşı Dynavit'i 3-1 yenen Fenerbahçe Medicana, düzenlenen kupa töreniyle kupasını aldı.

Sarı-lacivertli oyuncular, şampiyonluk kupasını AXA Türkiye Hayat ve Emeklilik Başkanı ve İcra Kurulu Üyesi Olgun Küntay ve Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ'ın elinden aldı.

Fenerbahçe'de tüm takım şampiyonluk kupasının genç oyuncu Liza Safronova'nın elinde havaya kalkmasının ardından büyük sevinç yaşadı.

SALON: TVF Burhan Felek Vestel Voleybol

HAKEMLER: Erdal Alkıncı, Mehmet Gül

FENERBAHÇE MEDICANA: Aslı Kalaç, Melissa Vargas, Meliha Diken, Eda Erdem, Bojana Drca, Ana Cristina (Gizem Örge, Arelya Karasoy, Elitsa Vasileva, Magdalena Stysiak)

ECZACIBAŞI DYNAVIT: Yaprak Erkek, Dana Rettke, Tijana Boskovic, Alexa Gray, Sinead Jack-Kisal, Elif Şahin, (Simge Aköz, Tuna Aybüke Özel, Hande Baladın, Beyza Arıcı, Jovana Stevanovic)

SETLER: 25-23, 22-25, 25-17, 25-18

SÜRE: 109 dakika (29, 27, 24, 29) 

 


✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator