Geri
İleri  

Nejat Birecik kimdir? Nejat Birecik kaç yaşındadır, nerelidir?

Nejat Birecik kimdir ve kaç yaşındadır? sorularının yanıtına haberimizden ulaşabilirsiniz. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü görevinden alınan Nejat Birecik hakkında tüm merak edilenleri sizler için yanıtladık.

Nejat Birecik hakkında tüm bilgiler burada! Kültür Bakanlığı tarafından 2014'ten beri yürüttüğü görevine son verilen Nejat Birecik bugünlerde kaç yaşında ve nereli olduğu Google'da merakla araştırılıyor. Peki Nejat Birecik ne dedi? İşte tüm detaylarla sizlerleyiz...

NEJAT BİRECİK GÖREVDEN ALINDI

Devlet Tiyatroları'nın Genel Müdürlüğü'nü yürüten Nejat Birecik'in görevine Kültür Bakanlığı'nca son verildiği öğrenildi. Karar, Birecik'e bugün tebliğ edilecek. Nejat Birecik, 2014'te vek,leten atandığı Genel Müdürlük görevini, Ocak 2017'den bu yana asaleten yürütüyordu. Birecik'in yerine Devlet Tiyatroları'nın eski genel müdürü Mustafa Kurt'un getirildiği öğrenildi.



NEJAT BİRECİK KİMDİR?

1963 doğumlu Nejat Birecik, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Ana Sanat Dalı'ndan 1990 yılında mezun oldu.

Dormen Tiyatrosu, Tiyatro Stüdyosu gibi özel tiyatrolarda çalışan Birecik, 2003-2007 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmen Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini yerine getirdi.

2007-2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği görevini vek,leten yürüten sanatçı, 2009-2012 yılları arasında ise aynı görevi asaleten sürdürdü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nda sahneye koyduğu 'Rita' isimli oyunla 2008 yılında 'Direklerarası En İyi Reji Ödülü'ne layık görülen Birecik, pek çok atölye çalışmasına da katıldı.

2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejist Müşavir görevini genel sanat yönetmeni kadrosuyla sürdüren sanatçı, son olarak TRT Kültür Başdanışmanı görevini yerine getirmekteydi. Ödenekli tiyatrolardaki idari görevlerinin dışında pek çok televizyon dizisi ve sinema filmi çalışmaları da bulunan sanatçı, 2008 yılında Memed Meşa Selimoviç'in eseri 'Derviş ve Ölüm' ile iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin gelişmesine önemli katkılar sağladı.



NEJAT BİRECİK NERELİDİR?

Nejat Birecik, 1963 yılında Hatay'ın İskenderun ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının memur olması nedeniyle İlk ve ortaokulu Karabük'te okuyan Birecik, daha sonra memleketi İskenderun'a dönerek tiyatro ile tanışmış ve bu bölümde okumaya karar vermiştir.

1984 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Tiyatro ana sanat dalında eğitim gördü; Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Güngör Dilmen'in öğrencisi oldu. 1990 yılında mezun oldu.

1990-1991 yılları arasında Tiyatro Stüdyosu'nun kuruluşunda bulunduktan sonra Dormen Tiyatrosu'nda yaklaşık 5 yıl, ağırlıklı fars türü oyunlarda görev yaptı. 1996 yılında kısa süreliğine ABD'ye gitti. Türkiye'ye döndükten sonra televizyon dizilerinde rol almaya başladı.

Ağustos 2000'de Hilal Birecik ile evlendi. Çiftin Defne adında bir kız çocukları vardır.

2000 yılında Kenan Işık'ın davetiyle İstanbul Şehir Tiyatroları'na girdi. 2004 yılında genel sanat yönetmeni yardımcılığı ve yönetim kurul üyeliğine seçildi. 2007-2009 yılları arasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları genel sanat yönetmenliği görevine vek,leten atanan Birecik, 2009 yılında asaleten atandı ve 2012 yılına kadar sürdürdü.

2012 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı Stratejist Genel Sanat Yönetmeni olan sanatçı, daha sonra TRT Kültür Başdanışmanı olarak görev aldı.

2014 yılının Ekim ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı, Nejat Birecik'i Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atadı. 12 Ocak 2017 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan üçlü kararnameyle görevini asaleten sürdürmekte oldu Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nden 3 Ocak 2018 tarihinde ayrılmıştır.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator