Geri
İleri  

Gökhan Gönül ile ilgili flaş detay!

|| Son güncelleme

Fenerbahçeli Gökhan Gönül'ün doping testinde yasaklı maddeye rastlanmasının ardından gelişmeler bu haberde...

SPORX ÖZEL - Fenerbahçeli Gökhan Gönül'ün Köln Doping Araştırma Merkezi'nde açılan A numunesinde yasaklı maddeye rastlandığı iddiası kısa sürede netlik kazandı.

Gökhan Gönül'ün A numunesinde rastlanan yasaklı madde ile ilgili kulübünün Tedavi Amaçlı Kullanım İstisnası (TAKİ) prosürüdü uygulandığı iddia edildi. TFF ve Fenerbahçe kaynakları Köln'den böyle bir bildirimin olduğunu doğrularken; A numunesinde rastlanan yasaklı maddeyle ilgili tedavi süresince futbol federasyona bildirim yapıldığı bu nedenle oyuncunun herhangi bir ceza ile karşı karşıya kalmayacağı öne sürüldü.

Rastlanan maddenin performans artırıcı doping ihtiva eden bir madde olmadığı sadece bildirimi zorunlu olan yasaklı maddeler içinde yer alan bir maddeye rastlandığı ifade edildi.

OLAYLAR ŞU ŞEKİLDE GELİŞTİ...

Beşiktaş maçından sonra alınan numuler, TFF Sağlık Kurulu tarafından Köln'e gönderildi. Köln'de yapılan incelemelerin ardından, TFF Sağlık Kurulu'na "A numesinde yasaklı madde" rastlandığına dair bildirim yapıldı ve ayrıca bu bilgiler, FIFA'ya da iletildi.

FIFA, Gökhan Gönül ile bilginin ulaşmasının ardından henüz TFF'ye bir yazı göndermedi. Öte yandan TFF'nin prosedür gereği Gökhan Gönül'ü PFDK'ya sevk edebileceği öğrenildi. Ancak Fenerbahçe'nin TAKİ prosedürüne göre tüm bildirimleri gerçekleştirdiği için Gökhan Gönül olası bir sevkinin, tedbirsiz gerçekleşebileceği öğrenildi.

 

 


✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator