Geri
İleri  

Fenerbahçe'den demokratik transfer! Simon Kjaer...

|| Son güncelleme

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer, yeni sezonda yanında oynayacak oyuncu için yönetimle görüş alışverişinde bulunacak.

Bu sezon Fenerbahçe’nin en çok verim aldığı transfer olan 27 yaşındaki Danimarkalı stoper Simon Kjaer, önümüzdeki sezon yanında oynayacak olan stoper için görüşlerini yönetimle paylaşacak.

Bruno Alves’in biten sözleşmesinden dolayı sarı-lacivertli yönetim Portekizli oyuncuya yeni teklif götürmeyecek. Porto ve Katar’dan gelecek tekliflere sıcak bakan Alves’ten başka kiralık olarak oynayan Ba için ise net bir karar verilmedi.

Yaşadığı uzun sakatlıklardan dolayı form grafiğini bir türlü tutturamayan Ba, son ihtimal olarak bekletilecek.

SIMON KJAER ETKİSİ

Fenerbahçe Teknik direktörü Vitor Pereira’nın oynattığı sistemde özellikle sezonun 2. yarısında oturan defansif anlayışta Simon Kjaer’in etkisi çok fazlaydı.

Takımdaki partneri Alves gittiğinde ise yeni sezonda zorlanacağını düşünen yönetim bu yüzden teknik heyetle uyumlu çalışarak Kjaer’in özelliklerini masaya yatıracak. Listede ülkesi Danimarka ve İngiltere’den stoper isimlerini tutan yönetim her sezon başında futbolun oturmasını bekleyerek yaşanan gereksiz puan kayıplarının önüne geçmek istiyor.

TÜRKİYE GAZETESİ'NİN İDDİASI: LİSTEYİ VERDİ

Saha içindeki yüksek performansı, profesyonel yaşantısı ve karakteriyle yönetimden tam not alan Kjaer'le transfer konusunda görüş alış verişinde bulunan yönetim, tecrübeli oyuncunun da tavsiyesiyle savunmaya Viking duvarı örmek için kolları sıvadı. Sarı-lacivertlilerin stoper adaylarının hepsi Danimarkalı ve Kjaer'in milli takımdan arkadaşı olan isimler.

SAVUNMA LİDERİ KJAER

Kjaer'in verdiği üç kişilik listede Daniel Agger, Jannik Vestergaard ve Andreas Christensen'in adları yer alıyor. Tam 10 sezonluk Liverpool kariyeriyle büyük bir tecrübeye sahip olan 31 yaşındaki Agger, transferi en kolay oyuncu olarak dikkat çekiyor. Milli takımdaki yerini koruyan ve iki sezondur da ülkesinin güçlü temsilcilerinden Brondby'de top koşturan 1.89'luk savunmacının sözleşmesi sona eriyor. Ancak Fenerbahçe'nin önceliği Werder Bremen'de forma giyen 1.99'luk Jannik Vestergaard. Alman ekibiyle 2018'e kadar sözleşmesi olan 23'lük stoper 7 milyon avroluk bonservis bedeline rağmen uzun yıllar görev yapabileceği düşüncesiyle tercih nedeni. M'Gladbach'ta görev yapan 20 yaşındaki Christensen'in de en büyük avantajı yaşı.

SÜRPRİZ OLABİLİR

Sportif direktör Terraneo’nun gitmesinin ardından şu an futbol takımıyla yakından ilgilenen Ali Yıldırım, gelecek planlaması için sezon sonunu bekliyor.

Başkan Aziz Yıldırım’ın verdiği talimatla şampiyonluğa bağlı olarak sözleşmesi biten oyuncuların durumu netlik kazanacak. Ancak yönetim bu işi daha profesyonel ellere bırakma fikrini de ortaya attı.

Sportif Direktör konusunda ağzı yanan Fenerbahçe, bu makama camianın içinden çıkan bir isim veya yeni bir ekip şeklinde bakıyor. Henüz bu fikir kesinleşmedi, ancak başkan bu öneriye sıcak bakıyor.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator