Geri
İleri  

Derbilerin efendisi Dirk Kuyt!

|| Son güncelleme

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında oynanacak olan Galatasaray derbisi öncesinde Dirk Kuyt'ın derbi performanslarını masaya yatırdık.

SPORX ARAŞTIRMA - Spor Toto Süper Lig'in altıncı haftasında ezeli rakibi ile deplasmanda karşılaşacak olan Fenerbahçe'de Moussa Sow'un sakatlığı ve Emmanuel Emenike'nin de moralsizliği hesapları alt üst ederken, İsmail Kartal alternatif bir skorer arayışlarına başladı.

G.SARAY - F.BAHÇE DERBİSİNE HEMEN BİLET ALMAK İÇİN TIKLAYIN
 
Fenerbahçe'ye geldiği günden itibaren gösterdiği üstün fiziki performans ile adeta yaşına ve yaşıtlarına meydan okuyan Dirk Kuyt, Galatasaray derbisinde forması garanti olan isimlerin başında gelirken; aynı zamanda İsmail Kartal'ın aradığı gizli skorer olmaya da aday.
 
Galatasaray ile Fenerbahçe'nin dördüncü yıldız adına son derece önem verdiği bu sezonun en kritik derbilerinden birisinin öncesinde Hollandalı yıldız oyuncunun derbi performanslarını masaya yatırdık.
 
AJAX'IN BELALISI!
 
Utrecht'te forma giydiği dönemde sergilediği performans ile Feyenoord'un dikkatini çeken ve kariyerini değiştiricek olan bu transfer hamlesi ile global futbol vitrinine çıkan Dirk Kuyt, Hollanda temsilcisinin ne kadar doğru bir tercih yaptığını Ajax maçlarında kanıtladı.
 
Hollanda'nın en büyük derbisi olarak kabul edilen Ajax-Feyenoord maçlarında tam 7 kez forma giyme şansı bulan Dirk Kuyt, bu söz konusu 7 maçta tam tamına 7 gol kaydetmeyi başardı. Ajax filelerini 7 kez sarsmak ile yetinmeyen yıldız oyuncu, forma giydiği son Ajax derbisinde bir de asiste imza attı.
 
Ancak Hollandalı yıldız oyuncunun Ajax'ı çılgına çeviren bu performansı, Feyenoord'un Ajax karşısında üstünlük kurmasına yetmedi. Dirk Kuyt, Ajax maçlarında 7 gol ve 1 asistlik bir form grafiği yakalarken; Feyenoord bu maçlardan yalnızca 8 puan çıkarabildi.


 
NE ÇEKTİN BE EVERTON!
 
Dirk Kuyt imzalı derbi mağdurları listesi Ajax ile başlarken, bu listenin devam İngiltere Premier League'de geldi. Feyenoord'ta sergilediği skorer oyun ile dikkatleri bir hayli üzerine çeken Dirk Kuyt, kariyeri adına bir basamak daha yukarıya çıktı ve İngiliz devi Liverpool'a transfer oldu.
 
Hollandalı golcünün özellikle Ajax karşısındaki performansından etkilenen Liverpool, bu transferin karşılığını Everton ile oynanan Merseyside derbilerinde aldı desek yanlış olmaz.
 
Liverpool forması ile tam 13 Everton derbisinde forma giyen Dirk Kuyt, söz konusu karşılaşmalarda 5 kez ağları sarsarken, 2 tane de asiste imzasını atmayı başardı.
 
Öyle ki; 20 Ekim 2007 tarihinde Goodison Park'ta oynanan karşılaşmada Everton kalesine 2 gol birden gönderen Dirk Kuyt, Liverpool'un deplasmanda elde ettiği bu tarihi 2-1'lik zaferin mimarlarından biri olmuştur.
 
Liverpool cephesinde Dirk Kuyt'ın uğuru olarak da kabul edilebilecek bir diğer istatistik ise Hollandalı yıldız oyuncun skora gol ya da asist bazında katkı sağladığı maçlarda Liverpool'un yenilmemesi oldu.
 
Everton karşısındaki 5 gol ve 2 asistlik performansını yalnızca 5 maça sığdıran Dirk Kuyt, skora asist ya da gol anlamında katkıda bulunduğu maçlarda yenilgi yüzü görmedi. Söz konusu 5 maçta 4 galibiyet ve 1 beraberlik alan Liverpool, 15 puan değerindeki bu maçlardan 13 puan çıkarmasını bildi.


 
TÜRKİYE'DE TUTUK GİDİYOR...
 
Fizik gücü ve ilerlemiş yaşına rağmen gösterdiği performans bakımından eleştirilmeyen Dirk Kuyt, İngiltere ve Hollanda'daki bu müthiş derbi grafiğinin ardından gerek pozisyonunun daha sağ çizgiye kayması gerekse de ligin sertliğinden dolayı Türkiye'de düşüşe geçti.
 
Fenerbahçe'ye transfer olmasının ardından Trabzonspor(5), Galatasaray(7) ve Beşiktaş(4) karşısında tam 16 mücadelede forma şansı bulan Hollandalı oyuncu, bu mücadelerde yalnızca 4 gol ve 3 asiste imza atabildi. 
 
Trabzonspor filelerine henüz gol atamayan Dirk Kuyt, Galatasaray'a ise biri seri penaltı atışından olmak üzere toplamda 2 gol atabildi. Hollandalı yıldızın en sevdiği takım ise Beşiktaş oldu. Deneyimli oyuncu, siyah beyazlı ekibe 1 gol ve 3 asistlik zarar verdi.
 


Beşiktaş'a karşı forma giydiği 4 mücadelede de takımına gol ya da asist bazında katkı sağlayan Dirk Kuyt, siyah beyazlı ekip karşısında tek mağlubiyetini 3 Mart 2013 tarihinde İnönü Stadı'nda oynanan ve 3-2'lik Beşiktaş üstünlüğü ile sona eren karşılaşmada aldı.
 
Trabzonspor'a karşı henüz hiç mağlubiyet yaşamayan Dirk Kuyt, Galatasaray'a karşı attığı iki golü de iki farklı Türkiye Futbol Federasyonu Süper Kupa Finali'nde kaydetti. 12 Ağustos 2012 tarihinde oynanan final mücadelesinin Galatasaray kazanırken, son finalde ise kupaya uzanan taraf Fenerbahçe oldu. Hollandalı yıldız, lig maçlarında Galatasaray kalesine gol atamadı.
 
MANU'YA HAT-TRICK
 
Forma giydiği takımlardaki pozitif derbi istatistikleri ile dikkat çeken Dirk Kuyt, her ne kadar derbi sayılmasa da İngiltere'nin en büyük rekabetlerinden birisi olarak kabul edilen Liverpool-Manchester United maçlarından birinde tarihe geçmeyi başardı.
 
6 Mart 2011 tarihinde Old Trafford'ta oynanan mücadeleden Liverpool, 3-1 gibi tarihi bir galibiyet ile ayrılırken; Kırmızı Şeytanlar karşısında hat-trick yapan Dirk Kuyt, galibiyette başrol oynadı.
 
Ancak bu kritik ve tarihi zafer Hollandalı yıldız için 3 puanda da öteydi. Dirk Kuyt, 6 Mart 2011 tarihinde Manchester United ağlarına gönderdiği 3 gol ile kariyerinin ilk hat-trick'ine imza atmış oldu.


 
HİKAYESİ OLAN MAÇLAR...
 
Feyenoord'ta forma giydiği dönemlerde Fenerbahçe'nin efsane isimlerinden Pierre van Hooijdonk ile takım arkadaşı olan Dirk Kuyt, Ajax'a karşı ilk iki golünü attığı 23 Nisan 2006 tarihinde oynanan karşılaşmada bu iki golün asistini de Pierre van Hooijdonk yapmıştı.
 
Öte yandan 29 Kasım 2009 tarihinde Goodison Park'ta oynanan ve Liverpool'un 2-0'lık zaferi ile sona eren Everton maçı da güzel bir hikayeye sahip. Dirk Kuyt'ın bu karşılaşmada attığı golün asistini Galatasaray'ın eski oyuncusu Albert Riera yaparken; Liverpool'un bir diğer sayısı ise o dönem Everton forması giyen eski Fenerbahçeli Joseph Yobo'nun ters bir vuruş ile kendi ağlarına gönderdiği golden gelmişti.
 
Bu mücadeleden iki sezon sonra 16 Ocak 2011'de Anfiel Road'ta oynanan ve 2-2'lik eşitlik ile sona eren Everton maçında da 1 gole imza atan Dirk Kuyt, bu karşılaşmada Liverpool'un ilk golüne imza atan şimdiki takım arkadaşı Raul Meireles'in golünün de asistini yapmıştı.


 
Son olarak ise, o zamanki ismi ile UEFA Kupası'nda Trabzonspor ile Liverpool eşleşmişti. Anfield Road'ta oynanan ilk maçı Ryan Babel'in golü ile Liverpool, 1-0 kazanırken; Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmadan da galip ayrılan taraf 2-1'lik skor ile İngiliz devi olmuştu. Mücadelenin skorunu belirleyen golü ise 88. dakikada Dirk Kuyt kaydetmiş ve takımını bir üst tura taşımıştı. Fenerbahçe forması ile Trabzonspor'a golü bulunmayan deneyimli oyuncunun kariyerinde Trabzonspor'a karşı attığı tek gol bu goldür.

Hollandalı oyuncu aynı zamanda bu mücadelede şimdiki takım arkadaşı Egemen Korkmaz'a karşı da forma giymiştir.

HABER - ARAŞTIRMA: Barlas ATEŞLİ




✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator