Geri
İleri  

Bu mesaj UEFA'ya; "Cezayı kaldırın"

Bayern Münih teknik direktörü Jupp Heynckes, Real Madrid maçında sarı kart görerek Şampiyonlar Ligi final maçında yararlanamayacağı 3 futbolcusunun yasını tutuyor.

Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş mücadelesinde Real Madrid ile karşılaşan ve rakibini Santiago Bernabeu'da penaltı atışları sonucunda saf dışı bırakan Bayern Münih'te teknik direktör Jupp Heynckes, UEFA'ya veryansın etti.

Tecrübeli teknik adam, Real Madrid karşısında gördükleri sarı kart sebebiyle final maçında forma giyemeyecek olarak David Alava, Luis Gustavo ve Holger Badstuber'in yerini nasıl dolduracağını şimdiden kara kara düşünüyorum.

Bayern Münih'in finaldeki rakibi olan İngiliz ekibi Chelsea'de, Barcelona karşısında gördüğü kartlar sebebiyle cezalı duruma düşen 4 kilit oyuncusundan yararlanamayacak.  Gördükleri kartlar yüzünden kilit oyuncuların finali kaçırması sebebiyle bu uygulamanın kalkması yönündeki tartışmalara, 66 yaşındaki tecrübeli teknik adam Jupp Heynckes de dahil oldu.

Skysports'un haberine göre başarılı teknik adam, bu uygulama hakkındaki görüşlerini şöyle belirtti:

"Problemin kurallarda olduğunu düşünüyorum. Kuralların değişmesi gerekiyor. Chelsea ve Bayern Münih'in en iyi oyuncularının finalde forma giyemeyecek olması büyük bir utanç. En azından sarı kartların taşınmaması gerek."

Jupp Heynckes yönetimindeki Bayern Münih, Bundesliga'da geçtiğimiz hafta sonu şampiyonluğu Borussia Dortmund'a kaybetmesine rağmen, Devler Ligi'nde adını finale yazdırarak taraftarlarını mutlu etmişti.

FIFA DAHA ÖNCE KART CEZALARINI KALDIRMIŞTI

Öte yandan daha önce FIFA, 2010 Dünya Kupası öncesi önemli bir karara imza atarak sarı kart kuralında değişikliğe gitmişti.

Yarı finallerde görülen ikinci sarı kartlar sonrası finali kaçıran oyuncuların durumlarını göz önüne alan FIFA, yarı finalde, doğrudan veya çift sarı karttan kırmızı kart görülmediği müddetçe oyuncuların finale cezalı çıkmaları kuralını kaldırmış ancak kural değişikliği, sadece 2010 Dünya Kupası süresince geçerli olmuştu.

Şimdi Chelsea ve Bayern Münih kulüpleri, FIFA'nın yapmış olduğu bu değişikliği de göz önüne alarak UEFA'dan sarı kartların kaldırılmasına yönelik bir karar bekliyor.



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator