Geri
İleri  

Beşiktaş-Bursaspor maçından sonrası patlama! 38 kişi öldü

|| Son güncelleme

Beşiktaş ile Bursaspor arasındaki Süper Lig müsabakasının ardından Vodafone Arena yakınlarında terör saldırısı gerçekleştirildi. Yapılan açıklamada 38 şehit ve 169 yaralı olduğu ifade edildi.

Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınlarında Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrası patlama meydana geldi.

Anadolu Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, Maçka'da Vodafone Arena stadının yakınlarında saat 22.30 sıralarında büyük bir patlama oldu.

Süper Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminin ardından stadın yakınında meydana gelen patlamada, maçta görevli bazı polislerin yaralandığı öğrenildi.

Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralı polisler, ambulanslarla bölgedeki hastanelere gönderildi. İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, olay yerinde inceleme yaptı.

Anadolu yakasından da duyulan patlama nedeniyle Beşiktaş ve çevresinde trafik kontrollü sağlandı.

38 şehit, 155 yaralı var

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Şehit sayımız 38'e yükseldi. Bu kişilerden 30'u polis, 1 kişi sivil, 1 kişinin kimliği tespit edilemedi. Yaşanan saldırıyla ilgili 13 kişi gözaltına alındı." açıklamasını yaptı.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise açıklamasında "14'ü yoğun bakımda olmak üzere 155 yaralımız var." bilgisini verdi.

Numan Kurtulmuş: 45 saniye sonra Maçka'da...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında önce Beleştepe olarak adlandırılan bölgede çevik kuvvet doğrudan hedef alınarak bombalı araç patlatılmıştır. 45 saniye sonra da Maçka'da canlı bomba saldırısı olmuştur."

1 günlük yas ilan edildi

İstanbul, Beşiktaş Vodafone Arena yakınında düzenlenen saldırılar nedeniyle Türkiye genelinde bir günlük milli yas ilan edildi.

TC Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, söz konusu yazıda şu ifadelere yer verildi:

"10 Aralık 2016 tarihinde İstanbul'da meydana gelen menfur terör saldırısı sonucunda, hayatını kaybedenlerin acı kaybından dolayı 1 gün süreyle milli yas ilan edilmesi ve bütün bayrakların yarıya çekilmesi uygun görülmüştür."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

Anadolu Ajansı'nın Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edindiği bilgiye göre, bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan gelişmeleri takip etti. Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yaşanan patlamalarla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan, "Maalesef şehit ve yaralılarımız var" dedi.

Erdoğan, "Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul'da, bir kez daha şahit olduk. Maalesef şehit ve yaralılarımız var. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır." ifadelerini kullandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı

Anadolu Ajansı'nın verdiği bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan ile Terör ve Örgütlü Suçlardan Sorumlu Başsavcı Vekili İsmail Uçar'la birlikte aynı büroda görevli 3 savcı, olay yerine giderek inceleme yaptı. Başsavcılık, söz konusu patlamaya ilişkin soruşturma başlattı.

OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER

PATLAMA SIRASINDA BJK TV




 



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator