Geri
İleri  

AYT kaç saat, kaç dakika 2023? AYT saat kaçta başlıyor, bitiyor?

AYT'ye girecek olan adaylar sınav öncesinde AYT sınav süresi hakkında bilgi edinmek istiyor. ÖSYM tarafından 18-19 Haziran'da uygulanacak olan sınav 3 oturumdan oluşuyor. Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararla TYT sınav süresinin uzatıldı. Peki, AYT kaç saat, kaç dakika 2023? AYT kaçta başlıyor, bitiyor?

AYT kaç saat, kaç dakika 2023? AYT kaçta başlıyor, bitiyor? sorusu sınava katılacak adayların merak ettiği konuların başında geliyor. Buna göre; TYT ve AYT sınav süresi 2023 TYT ve AYT oturumlar kaç dakika sürüyor? İşte tüm detaylar…

AYT KAÇ DAKİKA 2023? AYT SAAT KAÇTA BAŞLIYOR, KAÇTA BİTİYOR?

YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT): 18 Haziran 2023 (Pazar), 10.15, 180 dakika.

YKS 3. Oturum Yabancı Dil Testi (YDT): 18 Haziran 2023 (Pazar), 15.45, 120 dakika.

YKS SON GİRİŞ SAATİ KAÇ?

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayınlanan YKS giriş kılavuzunda, adayların sınav salonuna son giriş saati 10.00 olarak belirtilmiş, 10.00'dan sonra girmek isteyen adayların sınav salonuna alınmayacağı ifade edilmiştir. Sınava girecekleri binaya ise yoğunluk oluşmaması adına, adayların 1 saat önce gelmeleri tavsiye edilen kılavuzda şu ifadelere yer verilmiştir:

"Bina girişinde yoğunluğa yol açılmaması için adayların çanta ve benzeri eşyalarını sınava girecekleri binalara getirmemeleri, sınava metal aksesuar içermeyen sade bir kıyafetle gelmeleri, sınavdan en az 1 saat önce sınavın yapılacağı bina önünde hazır bulunmaları sınav salonlarına zamanında alınabilmeleri açısından son derece önemlidir. Adaylar, sınavın sabah oturumlarında saat 10.00'dan sonra; öğleden sonra oturumunda ise saat 15.30'dan sonra sınav binalarına, sınavın cevaplama süresi başladıktan sonra sınav salonlarına alınmayacaklardır.

 



✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator