Geri
İleri  

Köfteci Yusuf domuz eti mi kullanıyor? Avukatı açıklama yaptı!

Ürünlerinde domuz eti tespit edilen bir köfte zincirinin adının bakanlığın listesinde mahkeme kararıyla gizlenmesine ilişkin tartışmalar sürüyor. Adı geçen firmalardan Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu, konu hakkında bilgi sahibi olmadığını ve açıklama yapmayacağını söyledi. Peki, Köfteci Yusuf domuz eti mi kullanıyor?

Ünlü zincir restoran Köfteci Yusuf'un avukatı, "Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı denetimlerde 2 şubesinden alınan numunelerde domuz eti tespit edilen ancak şirketin aldığı mahkeme kararı nedeniyle ismi açıklanamayan firmanın Köfteci Yusuf olduğu" iddialarına ilişkin sorulara konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirterek yanıt verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları açıklamaya devam ederken, TarımdanHaber Genel Yayın Yönetmeni Sadettin İnan, dikkat çeken bir iddiada bulunmuştu.

TV5'te katıldığı canlı yayında, Türkiye'nin en ünlü köfte zincirinin ürünlerinde domuz eti tespit edildiğini belirten İnan, "O firma listede yer alsaydı, Türkiye'de yer yerinden oynar, gündem değişirdi" demişti. "Bakanlık bir et firması ile ilgili domuz eti tespitinde bulunuyor, fakat firma konuyu yargıya taşıyor. Mahkeme, firma lehine yürütmeyi durdurma kararı aldığı için o firma taklit/tağşiş listesinde yer almamış" şeklinde konuşan İnan, vatandaşları bu konuda uyanık olmaya çağırmıştı.

İnan'ın açıklaması, tartışmalara neden olurken, sosyal medyada söz konusu firmanın Köfteci Yusuf olduğu iddia edilmişti.

Gazete Pencere'den Leyla Aydoğan'ın ulaştığı Köfteci Yusuf'un avukatı Ali Uslu, konu hakkında bilgisi olmadığını, açıklama yapamayacağını ve iddialara cevap veremeyeceğini belirtti.

SOSYAL MEDYADA GÜNLERDİR BU KONU KONUŞULUYOR

Tartışmalar ünlü bir köfte zinciri etrafında şekillenirken, sosyal medyada hedef alınan bir diğer büyük köfteci zinciri Köfteci Ramiz'den dikkat çeken bir paylaşım geldi. Köfteci Ramiz'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ürünlerde yüzde 100 dana eti kullanıldığı vurgusu yapıldı. "1928'den bugüne, yüzde yüz dana etinden günlük ürettiğimiz ürünlerimizle Türkiye'de ve 7 ülkeyle yurt dışında toplam 130 şubede hizmetinizdeyiz" ifadeleri kullanıldı.


✍ AVRUPA'DA GERÇEKLEŞEN O BOMBA TRANSFER! HERKES ŞU ANDA BUNU KONUŞUYOR! 🫵 👉 BURADA
amp-next-page separator