2017 AÖF'de not nasıl hesaplanır? Görüntülü anlatım: AÖF puan hesabı
Haber Tarihi: 10 Mayıs 2017 17:21 - Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2017 17:21

2017 AÖF'de not nasıl hesaplanır? Görüntülü anlatım: AÖF puan hesabı

AÖF not hesaplama ve AÖF 2017 geçme notu hakkında merak ettiklerinizi sadece bir haber içerisinde topladık. AÖF'de (Açıköğretim) bir dersten geçmek için gerekli olan not kaçtır? AÖF'te dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır? AÖF final sınav notu hesaplanmasına dair tüm bilinmeyenleri sizler için hazırladık.

2017 AÖF'de not nasıl hesaplanır? Görüntülü anlatım: AÖF puan hesabı
Abone Ol
AÖF'de not nasıl hesaplanır? Binlerce öğrenci, AÖF notlarını hesaplamak için arayışa başladı. AÖF'de hangi not geçer, hangi not kalır? AÖF'de "F" harfi ne anlama gelir ve AÖF ortalama notu nasıl hesaplanır? İşte bu soruların cevaplarınız sizler için hazırladığımız detaylı haberde bulabilirsiniz. Sizler için hazırladığımız haberde ayrıca AÖF not hesaplama rabotuna da ulaşabilirsiniz.
AÖF SINAV SONUÇLARINI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

AÖF'DE SINAV PUANLARI NASIL HESAPLANMAKTADIR?
Bu konuda Anadolu Üniversitesinin belirlediği bir sistem ve yaptığı bir açıklama vardır. Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesinde okuyan bir öğrencinin bu fakültede aldığı dersten başarılı geçmiş sayılması için gerekli şart için söylenen: "Anadolu AÖF not ortalamasının -başarılı- sayılması için öğrencinin güz dönemi (1. dönem) derslerini başarılı şekilde vermiş olması gerekmektedir. Bunun ardından bahar dönemi (2. donem) sınavlarından aldığı notların 2.00 ve üzerinde not ortalaması vermesi beklenmektedir." Örneğin vizeden 10 alan bir öğrenci finalde 80 alırsa 59 ortalama ile CB alacaktır. Ve AKTS hesaplamasında eğer 4 AKTS'lik bir ders alıyorsa o zaman 2,30*4 = 9,2 AKTS şeklinde hesaplanarak Mezun Olma Sistemine işlenecektir. Yeni ders geçme sistemi birçok anlamda yenilikler ve ara hesaplamalar içermektedir.



AÖF not sistemi
84 - 100 AA 4,00 Geçti
77 - 83 AB 3,70 Geçti
71 - 76 BA 3,30 Geçti
66 - 70 BB 3,00 Geçti
61 - 65 BC 2,70 Geçti
56 - 60 CB 2,30 Geçti
50 - 55 CC 2,00 Geçti
46 - 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti
40 - 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti
33 - 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti
0 - 32 FF 0,00 Kaldı

http://www.sporx.com/gundem/aof-acikogretim-final-sinav-sonuclarini-ogren-aof-sinav-sonuc-ekrani-SXHBQ601713SXQ
AÖF'DE DERS GEÇME SİSTEMİ NASIL OLUYOR?

AÖF sınav sisteminde 100'lük sitem uygulanır. Öğrenci eğer 50 ve üzerinde bir ortalama ile geçerse o dersi aldığı ortalamanın karşılığı olan not geçerli olacak. Başka bir deyişle ortalama trankripe eklenecek. Mezun olması içinde bu Kredilerin hesaplanması gerekecektir. Öğrence eğer 32 Puana kadar olan bir not ortalamasıyla dönem sonuna ulaşmış ise dersi geçemeyecek, kalmış sayılacak.

AÖF NOT HESAPLAMA RABOTU





Güz dönemi bahar dönemi
1. Yıl 1. yarı yıl (dönem) 2. yarı yıl (dönem)
2. Yıl 3. yarı yıl (dönem) 4. yarı yıl (dönem)
3. Yıl 5. yarı yıl (dönem) 6. yarı yıl (dönem)
4. Yıl 7. yarı yıl (dönem) 8. yarı yıl (dönem)

Güz dönemi veya akademik yılsonunda 2,00 ortalamasını sağlayamayan öğrenciye akademik yetersizlik uyarısı yapılır.

AÖF Genel Not Ortalaması:
Genel not ortalaması bütün dönemlerde aldığımız derslerin toplam not değerleri ile toplam kredilerine bölünmesi ile bulunur.

AÖF Ders Geçme:
Dersi geçmek için o dersin harf notuna bakılır. Eğer CC ve üzeri ise o dersi koşulsuz şartsız geçmişsiniz demektir.

Dersten Kalma: Dersten kalmak için o dersin harf notuna bakılır. Eğer FF ise o dersten direk kalmışsınız demektir ve sonraki yıl bu dersi almanız gerekmektedir.

AÖF dönemlik ortalama ne olmalı?
Sizden dönemlik olarak 2.0 gibi bir ortalama beklenir. Eğer Güz Dönemi sonunda Genel Ortalamanızı 2.0 veya üzerinde değilse, size bir uyarı gelecektir. Bu uyarıdan sonraki dönemde ise Genel Not Ortalamasının en az 2.0'a çıkarmanız istenir. Eğer bu durumu da yerine getiremezseniz taklip eden dönemde geçmiş 2 dönemdeki CC altı dersleri yeniden almanız ve 2.0 ortalamasını geçmeniz istenecektir.

AÖF SINAV SONUÇLARINA İTİRAZ NASIL YAPILACAK?
AÖF sınavlarında 4 yanlışın 1 doğruyu götüreceği sisteme geçildiği için umutsuz olan bazı öğrenciler ise AÖF sonuçları açıklanmadan itiraz yolunu araştırmaya başladı. Öğrenciler, sınavın uygulaması, sorular ve sonuçlarla ilgili inceleme ve yeniden düzenleme talebiyle itirazda bulunabilecekler. Peki, AÖF sınav sonuçlarına itiraz nasıl yapılılr?

İtiraz, "Kılavuz"veya "Protokol"de belirtilen usule uygun olarak ve belirlenen süreler içinde yapılması halinde kurum tarafından dikkate alınacak. Usule uygun olmayan veya belirlenen süreler dışında yapılan itirazlar dikkate alınmayacak. Sınava girmeyen, sınava alınmayan veya sınavı geçersiz sayılan adayların itirazları ise dikkate alınmayacak.AÖF sınav sonuçlarına itiraz etmek isteyenler, sonuçların açıklandığı tarihten itibaren 5 iş günü içerisinde Açıköğretim Merkez Büro Yöneticiliği adresine AÖF itiraz dilekçesi yazarak veya aofbilgi@anadolu.edu.tr adresine dilekçeyi mail atarak itirazlarını tamamlayabilecekSınav itiraz dilekçesinde Ad, soyad, TC kimlik numarası, cep telefonu gibi bilgiler aktarılacak. Anadolu Üniversite tarafından konuyla ilgili geri dönüş yapılacaktır.



Haber ile daha fazlasına ulaşın:
Gündem
Kaynak: Sporx.com
Daha fazla göster
 Reklam 

SON HABERLER