Galatasaray'a darbe gerek!

Sporx.com'un yazarlarından Mete Aydın son yazısında Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray'ın aldığı yenilgiyi mercek altına aldı.

Haber; Sporx.com Yazarlar
Sporx'e ücretsiz abone ol,ilk bilen sen ol!
Galatasaray'a darbe gerek!
Klavye okları ile sonraki ya da önceki habere geçebilirsiniz.
17 Ağustos 2010 13:17
Spor Toto Süper Lig başladı. Yeni adı ile Süper Lig ilk haftada futbolseverlere bir büyük sürpriz yaşattı ve Galatasaray 10 sezon sonra lige mağlubiyetle başladı. Son şampiyon Bursaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor ise lige galibiyetle başladılar. İki sene öncenin şampiyonluk adayı Sivasspor ise Galatasaray karşısında galibiyet alarak bu sezona flaş bir giriş yaptı.

İlk haftanın hayal kırıklığı yaratan takımı Galatasaray'a gelecek olursak... Sarı-kırmızılı kulüp için tehlike çanları geçen sene 'sihirbaz' diye tabir edilen yönetici Haldun Üstünel'in istifası ile başlamıştı aslında... Üstünel'in Galatasaray'dan gönderiliş biçimi hiç de hoş olmadı. Kaldı ki Üstünel çok başarılı bir yönetici idi ama iki Adnan sanki hiçbir şey olmamış gibi Üstünel'in gitmesini izlediler. Tabii hal böyle olunca transferde Galatasaray çok geç kaldı. Yerli transferde hızlı olarak ön plana çıkan Galatasaray, yabancı transferde ise şu ana kadar kadrosuna sadece iki oyuncu katabildi. Lorik Cana ile Juan Pablo Pino... Cana orta alanda oynadığı futbolla vasatı aşamaz iken, Pino'nun geçirdiği sakatlık ve uzun süre takımdaki yerini alamayacak olması sarı-kırmızılı takıma büyük bir darbe oldu. Bu ortamda Galatasaray Sivasspor karşısında maçın başında öne geçti ama bu toz-pembe rüya çok geç olmadan bir kabusa dönüştü. Maçın sonucunda Galatasaray lige mağlubiyetle başlayarak sahadan ayrıldı.

Sarı-kırmızılı camiada bir panik ortamı başlamış durumda. Teknik direktör Frank Rijkaard'ın adeta karakteri değişti. O sessiz sakin adam giderken, yerine agresif kimlikli bir adam geldi. Tabii Rijkaard bu hale nasıl geldi, onu da iyi anlamak gerek. Rijkaard sıkıntıda, istediği transferler yapılmadı ve transferde çok geç kalındı. Yönetim ile arasında sorun var ama derdini kimseye anlatamıyor. Bu arada Galatasaray taraftarı ise limitlerde... En ufak bir başarısız sonuçta yönetim ve Rijkaard darağacına asılacak. Allah Galatasaray'ın yardımcısı olsun. Sarı-kırmızılı takım hem ligde, hem Avrupa'da zorlu bir maratona giriyor. Bu maç trafiği içinde istenmeyen sonuçların alınması da çok muhtemel, işte o zaman neler olacak hep birlikte izleyip göreceğiz. Belki de Galatasaray Türk Telekom Arena'ya çok farklı bir biçimde gidecek.
Tümü
 Reklam